Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Tύπος της Πέμπτης

Το placement στον ΟΤΕ, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρωθεί σήμερα, οι εκτιμήσεις του προέδρου του ΤΤ για τα μεγέθη της τράπεζας, τα σχέδια της Endesa Hellas, η σύσταση νέας εταιρείας από την ΓΕΚ για ανάπτυξη μονάδων παραγωγής ενέργειας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

O Tύπος της Πέμπτης
Το placement στον ΟΤΕ, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ολοκληρωθεί σήμερα, οι εκτιμήσεις του προέδρου του ΤΤ για τα μεγέθη της τράπεζας, τα σχέδια της Endesa Hellas, η σύσταση νέας εταιρείας από την ΓΕΚ για ανάπτυξη μονάδων παραγωγής ενέργειας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

ΟΤΕ: Την πώληση 50 εκατ. μετοχών του ΟΤΕ ολοκληρώνει –κατά πάσα πιθανότητα- σήμερα το Δημόσιο. Στόχος της κυβέρνησης είναι η άντληση 1 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων. Οι μετοχές αντιστοιχούν στο 10,7% του συνόλου των μετοχών του ΟΤΕ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει διεύρυνση της προσφοράς στην περίπτωση που υπάρξει αυξημένη ζήτηση και ικανοποιητικό τίμημα ανά μετοχή, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

MIG: Καλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αύξηση κεφαλαίου των 5,19 δισ. ευρώ της Marfin Investment Group, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για την φετινή χρήση προέβλεψε ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Πάνος Τσουπίδης. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters σημείωσε ότι αναμένει αύξηση των καθαρών κερδών της τράπεζας κατά 22% το 2007 και αύξηση των προ φόρων κερδών κατά τουλάχιστον 15% σε ετήσια βάση. Οι χορηγήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 40% το 2007. Ο κ. Τσουπίδης ξεκαθάρισε επίσης ότι προτεραιότητα αποτελεί η ισχυροποίηση της θέσης του ΤΤ στην εγχώρια αγορά και ότι δεν σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του εκτός Ελλάδος πριν από το 2009.

Jumbo: Με πρότυπο την αμερικανική αλυσίδα Wal-Mart, η Jumbo προωθεί το δικό της μοντέλο προϊοντικής διαφοροποίησης. Σύμφωνα με την Καθημερινή, μέσα στην επόμενη τριετία πρόκειται να λειτουργήσουν 4 νέα υπερκαταστήματα, τα τρία εκ των οποίων στην Ελλάδα και ένα στη Βουλγαρία. Απώτερος στόχος της εταιρείας είναι το δίκτυο των καταστημάτων της να αγγίξει τα 50 σημεία σε Ελλάδα και Κύπρο, από 39 που λειτουργούν σήμερα.

Endesa Hellas: Ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος παραγωγός ενέργειας στην Ελλάδα, με δυνατότητα επέκτασης και σε άλλες αγορές στην ΝΑ Ευρώπη, φιλοδοξεί να γίνει η Endesa Hellas, η οποία διαθέτει κεφαλαιοποίηση 1,2 δισ. ευρώ, σε συνέχεια της συμφωνίας που υπεγράφη τον Μάρτιο με τον όμιλο Μυτιληναίου. Όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Endesa, Rafael Miranda, η Endesa έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες επιχειρηματικές κινήσεις της και στοχεύει το 2010 να έχει μερίδιο άνω του 10% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Βιοχάλκο: ”Πράσινο φως” από τους μετόχους της για να αναπτυχθεί στον κλάδο του real estate, αξιοποιώντας τη μεγάλη ακίνητη περιουσία που διαθέτουν οι θυγατρικές του, έλαβε ο όμιλος Βιοχάκλο.

ΓΕΚ: Στη σύσταση μιας νέας εταιρείας για την ανάπτυξη τεσσάρων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος προχωρεί ο όμιλος ΓΕΚ, όπως ανακοινώθηκε κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση της εταιρείας. Η νέα εταιρεία θα αναλάβει την πώληση ρεύματος στην ελεύθερη αγορά και αναμένεται να πραγματοποιήσει επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ έως το 2016. Ηδη προωθείται η κατασκευή δυο νέων θερμικών εργοστασίων παραγωγής ενέργειας σε Βοιωτία και Εύβοια.

Alpha Bank: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μεταφέρθηκε η αντιδικία για το ασφαλιστικό της Alpha Bank. Όπως γράφει η Καθημερινή, ήδη ο Σύλλογος Προσωπικού της τράπεζας απέστειλε σχετική αναφορά για ”μη τήρηση του Κοινοτικού Δικαίου από πλευράς Ελληνικής Δημοκρατίας”, με αφορμή το αίτημα της τράπεζας για ένταξη του Ταμείου στο ΕΤΑΤ.

Οδικά έργα: Στη Βουλή κατατέθηκε χθες προς κύρωση η σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου κεντρικής Ελλάδας, ή Ε65. Ο νέος αυτοκινητόδρομος θα κατασκευαστεί από την κοινοπραξία Hellenic Autopistas, ενώ οι εργασίες κατασκευής, εκτός απροόπτου, θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα διαρκέσουν 5,5 χρόνια.

ΣΜΕΧΑ: Ένας από τους παλαιότερους χρηματιστές ο κ. Αθανάσιος Χαλκιάδης θα βρίσκεται στο ”τιμόνι” του ΣΜΕΧΑ μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συνδέσμου. Αντιπρόεδρος του νέου μεταβατικού διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου εξελέγη ο κ. Αλέξανδρος Σίνος, γενικός γραμματέας ο κ. Λέων Δεπόλας, ταμίας ο κ. Παναγιώτης Χριστόπουλος και αναπληρωματική γενικός γραμματέας η κα Ελισάβετ Σωτηριάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v