Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

P&K: Βραχύβια η πίεση στο ΧΑ από ΑΜΚ της Eurobank

H ανακοίνωση για την πρόθεση της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank είχε αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά, τονίζει η P&K στο εβδομαδιαίο report (27/06) εκτιμώντας ωστόσο ότι οι επιπτώσεις θα είναι βραχύβιες λόγω της διεθνούς στρατηγικής της τράπεζας. Παράλληλα εκφράζει προβληματισμό για την υψηλή απόδοση του 10ετούς ομολόγου που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις αποτιμήσεις.

P&K: Βραχύβια η πίεση στο ΧΑ από ΑΜΚ της Eurobank
H ανακοίνωση για την πρόθεση της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank είχε αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά, τονίζει η P&K στο εβδομαδιαίο report (27/06) εκτιμώντας ωστόσο ότι οι επιπτώσεις θα είναι βραχύβιες λόγω της διεθνούς στρατηγικής της τράπεζας.

Παράλληλα εκφράζει τον προβληματισμό της για την υψηλή απόδοση του δεκαετούς ομολόγου η οποία αν διατηρηθεί θα επηρεάσει ιδιαίτερα αρνητικά τις αποτιμήσεις.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή οι σηµαντικότερες εξελίξεις κατά την προηγούµενη εβδοµάδα ήταν:

• Ο Φουρλής ανακοίνωσε το guidance για το ’07 (πωλήσεις στα €600εκ συγκρινόµενες µε €482εκ το 2006 και κέρδη προ φόρων περίπου €50εκ έναντι €48εκ το προηγούµενο έτος), τα οποία είναι ανάµικτα σε σχέση µε τις εκτιµήσεις µας.

• Η διοίκηση της EFG Eurobank αποφάσισε να προτείνει την προσφορά δικαιωµάτων στην επόµενη Γενική Συνέλευση (19 Ιουλίου) για να συγκεντρώσει €1,2δισ. Το ποσό αυτό θα χρησιµοποιηθεί για εξαγορές και προκειµένου να επιταχύνει την επέκταση των ήδη υπαρχουσών δραστηριοτήτων της τράπεζας στα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v