Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με ΟΤΕ-Cosmote σε υψηλότερα επίπεδα

Απόλυτα εναρμονισμένη με το θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, η Σοφοκλέους κινείται σε υψηλότερα επίπεδα, με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να επιτύχει κλείσιμο υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 4.800 μονάδων. Διευρυμένο το αγοραστικό ενδιαφέρον που ξεκινά από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και εντείνεται στις χαμηλότερες. Με κέρδη μεγαλύτερα του 3% ΟΤΕ και Cosmote.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Διατηρείται το θετικό κλίμα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και δείχνει να ακολουθεί και η Σοφοκλέους, έστω και αν οι αψιμαχίες στα πρόθυρα των 4.800 μονάδων διατηρούν τον Δείκτη ελαφρώς χαμηλότερα.

Η μέχρι στιγμής συνεδρίαση θεωρείται διευρυμένου ενδιαφέροντος, αφού το θετικό κλίμα ξεκινά από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και βέβαια αυξάνεται σε μεσαία και μικρότερη.

Είναι ενδεικτικό πως από τις μετοχές του FTSE 20, μόνο οι ΔΕΗ, Τιτάνας, Alpha Bank και Εμπορική καταγράφουν απώλειες, όμως σε καμιά περίπτωση αυτές δεν ξεπερνούν το 1%.

Αντίθετα, η είδηση για υπερκάλυψη του placement του ΟΤΕ και μάλιστα στην ανώτερη τιμή, δίνει κέρδη 3,46% στην μετοχή του Οργανισμού, ενώ κέρδη μεγαλύτερα των τριών ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει και η θυγατρική Cosmote.

Επίσης, από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, αξιοσημείωτα κέρδη σημειώνουν Intralot, Αγροτική, Εθνική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ανοδική συνεδρίαση ισχνών συναλλαγών και στην αγορά Παραγώγων, με τους εκεί εμπλεκόμενους περισσότερο συγκρατημένους και τα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν κέρδη μικρότερα από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη.

Λίγο πριν την συμπλήρωση τριών ωρών συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 4.794,72 μονάδες, με κέρδη 0,81%, ενώ η μεικτή αξία συναλλαγών ξεπερνά τα 206 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 25,4 εκατ. αφορούν πακέτα.

Στο 4 προς 1 η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, ενώ δεν είναι λίγοι οι τίτλοι που καταγράφουν ήδη αξιοπρόσεκτα ημερήσια κέρδη. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν ΕΛΒΕ, Rilken, Πετρόπουλος, CPI, Χατζηιωάννου, Ιμπέριο, Interfish, Μινέρβα, ΕΛΦΙΚΟ, Q&R και ΑΝΕΚ.

Τεχνικά παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 4.807 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v