Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Γιατί δεν ανησυχεί η P&K για το μονοπώλιο

Ελάχιστο εκτιμά το ρίσκο για τον ΟΠΑΠ από μια ενδεχόμενη άρση του μονοπωλιακού καθεστώτος στον τζόγο η P&K, ενώ επισημαίνει πως οποιαδήποτε αδυναμία στη μετοχή του Οργανισμού θα αποτελέσει επενδυτική ευκαιρία. Οι 4 λόγοι που δικαιολογούν την αισιοδοξία της χρηματιστηριακής.

ΟΠΑΠ: Γιατί δεν ανησυχεί η P&K για το μονοπώλιο
Ελάχιστο εκτιμά το ρίσκο για τον ΟΠΑΠ από μια ενδεχόμενη άρση του μονοπωλιακού καθεστώτος στον τζόγο η P&K, όπως αναφέρει στο πρωινό της report (28/06), ενώ επισημαίνει πως οποιαδήποτε αδυναμία στη μετοχή του οργανισμού θα αποτελέσει επενδυτική ευκαιρία.

Η χρηματιστηριακή στηρίζει την εκτίμησή της αυτή σε μια σειρά από λόγους:

1. Αφενός στο ότι ο τζόγος παγκοσμίως δεν αντιμετωπίζεται σαν μια κανονική ”υπηρεσία” που μπορεί να παρέσχεται χωρίς συγκεκριμένους ελέγχους και απαγορεύσεις, λόγω της κοινωνικής της διάστασης. Όπως αναφέρει η P&K αυτός είναι ο λόγος που εξαιρέθηκε πέρσι από τη συγκεκριμένη οδηγία.

2. Από τη στιγμή που η υπόθεση υποβληθεί μπορεί να απαιτηθούν μήνες ή χρόνια ώστε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αποφασίσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η ευρωπαϊκή δικαιοσύνη αναμένεται να αναπέμψει στην ελληνική την υπόθεση, καθυστερώντας περαιτέρω την υπόθεση.

3. Τελικά είναι θέμα του ελληνικού δημοσίου η διαφύλαξη του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ, στον οποίο το δημόσιο κατέχει 34%.

4. Ακόμη και στη χειρότερη περίπτωση, κατά την οποία η ελληνική αγορά τζόγου απελευθερωθεί μετά από 3 ή 5 χρόνια, επισημαίνει η P&K, οι νέοι ”παίκτες” θα χρειαστεί να ανταγωνιστούν με 5.500 πράκτορες, οι οποίοι θα έχουν κάθε λόγο να μείνουν πιστοί στον ΟΠΑΠ από τον οποίο θα προέρχεται το 50% των εσόδων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v