Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Η διάθεση του 10,7% του ΟΤΕ, η εξέλιξη της δημόσιας εγγραφής της Aegean Airlines, οι πληροφορίες για την κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της MIG, η έκδοση δύο κοινών ομολογιακών δανείων από την Εμπορική, η τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων ύψους 1,25 δισ. ευρώ από την Πειραιώς και οι εξελίξεις στον κλάδο της ακτοπλοΐας είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Η διάθεση του 10,7% του ΟΤΕ, η εξέλιξη της δημόσιας εγγραφής της Aegean Airlines, οι πληροφορίες για την κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της MIG, η έκδοση δύο κοινών ομολογιακών δανείων από την Εμπορική, η τιτλοποίηση στεγαστικών δανείων ύψους 1,25 δισ. ευρώ από την Πειραιώς και οι εξελίξεις στον κλάδο της ακτοπλοΐας είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Παρασκευή.

ΟΤΕ: Ολοκληρώθηκε χθες η διάθεση του 10,7% του ΟΤΕ σε Έλληνες και ξένους θεσμικούς, στα 21,4 ευρώ ανά μετοχή. Η προσφορά υπερκαλύφθηκε κατά επτά φορές. Τα συνολικά έσοδα που συγκέντρωσε το Δημόσιο ανήλθαν σε 1,1 δισ. ευρώ.

Marfin: Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, διακόπτονται τα roadshows της MIG στο εξωτερικό καθώς οι ανάδοχοι εκτιμούν ότι η αύξηση των 5,2 δισ. ευρώ έχει ήδη καλυφθεί με βάση το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, αναφέρει η ”Ημερησία”.

Aegean Airlines: Σημαντικό ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον για αγορά μετοχών της Aegean Airlines. Από την πρώτη ημέρα τραπεζικές πηγές έκαναν λόγο για μεγάλη υπερκάλυψη της δημόσιας εγγραφής, με το εύρος τιμής να έχει οριστεί μεταξύ των 6,5 και 7,8 ευρώ ανά μετοχή.

Εμπορική Τράπεζα: Με 800 εκατ. ευρώ, που προήλθαν από δύο ισόποσα κοινά ομολογιακά δάνεια, ενίσχυσε τη ρευστότητά του ο όμιλος της Εμπορικής Τράπεζας, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες που έχει λανσάρει ήδη στην αγορά.

Τράπεζα Πειραιώς: Σε τιτλοποίηση ύψους 1,25 δισ. ευρώ από το χαρτοφυλάκιο των στεγαστικών της δανείων προχωρά έως τα τέλη Ιουλίου ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, με στόχο να ενισχύσει τη ρευστότητά του, μέρος της οποίας θα κατευθυνθεί προς την παραγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα της λιανικής τραπεζικής, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”.

Γενική Τράπεζα: Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Geniki Bank κατά 210 εκατ. ευρώ αποφάσισε η γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Εθνική Τράπεζα: Τη θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών στα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου, στα διευθυντικά στελέχη και στο προσωπικό και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών αποφάσισε η γενική συνέλευση της ΕΤΕ.

Αλουμύλ: Ο όμιλος Αλουμύλ ανέλαβε πρόσφατα δύο νέα έργα στην περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων μέσω της θυγατρικής της, Alumil Gulf. Το πρώτο έργο αφορά στην ανάληψη προμήθειας συστημάτων αρχιτεκτονικού προφίλ για βίλες στο Μπαχρέιν, ενώ το δεύτερο έχει σχέση με την τοποθέτηση συστημάτων Alumil στο έργο Al Barari Villas στο Ντουμπάι, όπως αναφέρει η ”Καθημερινή”.

Πετζετάκις: ”Σανίδα σωτηρίας” για τον Πετζετάκι αποτελεί η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της διοίκησης τεσσάρων distress funds και των πιστωτριών τραπεζών. Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας εισρέουν νέα κεφάλαια στην εταιρία, εισέρχονται στρατηγικοί εταίροι και αναχρηματοδοτείται ο δανεισμός της.

Ναυτιλιακές: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης είναι έτοιμος να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κυπριακής εταιρίας Sea Star Capital (πρώην Megabet) κατά 100 εκατ. ευρώ, αναφέρει η ”Ημερησία”. Παράλληλα, η ΑΝΕΚ φαίνεται να προγραμματίζει την έκδοση ομολογιακού δανείου έως 150 εκατ. ευρώ. Πληροφορίες από την τραπεζική αγορά αναφέρουν ότι ο όμιλος Grimaldi έχει αυξήσει το ποσοστό του στην ΑΝΕΚ στα επίπεδα του 16%, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

ΛΑΡΚΟ: Τα επενδυτικά σχέδια της ΛΑΡΚΟ για το 2007 και 2008 παρουσίασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Κ. Θανασούλας. Τα σχέδια αυτά αφορούν κυρίως σε εξαγορές μεταλλείων και εγκαταστάσεων στις χώρες Αλβανία, Τουρκία, Κόσσοβο, Ουκρανία, καθώς και στη δημιουργία ενεργειακής εταιρίας.

Elmec Sport: Δημόσια πρόταση προκειμένου να αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της Elmec Sport στην οποία ήδη κατέχει το 51,8% υπέβαλε χθες η Homeric Department Stores, εταιρία του ομίλου Λασκαρίδη. Η πρόταση γίνεται στα 3,08 ευρώ ανά μετοχή.

Euromedica: Στον γενικό δείκτη τιμών Χ.Α. και στον δείκτη συνολικής απόδοσης γενικού δείκτη τιμών Χ.Α. εισάγονται από σήμερα οι μετοχές της Euromedica, με στάθμιση 100%, όπως αναφέρει το ”Κέρδος”.

Οδικά έργα: Υπογράφηκε χθες στο ΥΠΕΧΩΔΕ η σύμβαση παραχώρησης για το τμήμα της ΠΑΘΕ, Ράχες Μαλιακού - Κλειδί Ημαθίας. Το κόστος του έργου ανέρχεται στο 1,15 δισ. ευρώ.

Σοφοκλέους: Η πλάγια πορεία της Σοφοκλέους δίνει την ευκαιρία στους επενδυτές να χαλαρώσουν και, χωρίς την εγρήγορση που απαιτεί ένα ισχυρό momentum, να αγοράσουν από το καλάθι της επιλέγοντας τις ευκαιρίες, γράφει η εφημερίδα ”Μέτοχος” στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Σοφοκλέους: Κυνήγι ευκαιριών”, στο οποίο παρουσιάζει ένα ”χαρτοφυλάκιο ευκαιριών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v