Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚ: Μείωση τιμής-στόχου από την Alpha Finance

Στα 14,3 ευρώ, από 15,5 ευρώ προηγουμένως, περικόπτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΓΕΚ η Alpha Finance (29/6), σημειώνοντας πως ο αυτοπεριορισμός της διοίκησης όσον αφορά στη συμμετοχή στη νέα εταιρία που θα αναλάβει τις θερμικές μονάδες παραγωγής δημιουργεί επιπλοκές στην αποτίμηση.

ΓΕΚ: Μείωση τιμής-στόχου από την Alpha Finance
Στα 14,3 ευρώ, από 15,5 ευρώ προηγουμένως, περικόπτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΓΕΚ η Alpha Finance στο πρωινό της report με ημερομηνία 29 Ιουνίου.

Η χρηματιστηριακή αναφέρεται στην κατά 51% συμμετοχή της ΓΕΚ στη νέα εταιρία που θα αναλάβει τις θερμικές μονάδες παραγωγής, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο αυτοπεριορισμός της διοίκησης στο συγκεκριμένο ποσοστό δημιουργεί και τις επιπλοκές στην αποτίμηση της εταιρίας που οδηγεί στην περικοπή της τιμής-στόχου.



Από την επαφή που είχε χθες με τη διοίκηση της ΓΕΚ η Alpha Finance αναφέρει πως δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής στον ορίζοντα, ότι η διοίκηση του ομίλου θα συνεισφέρει ένα περιουσιακό στοιχείο που θα χρησιμοποιηθεί για το χτίσιμο εργοστασίου άνθρακα και ακόμη πως η νέα εταιρία θα πραγματοποιήσει έως 1,5 - 2 δισ. ευρώ στα επόμενα 5-7 χρόνια.

Η διοίκηση της ΓΕΚ πιστεύει πως η εταιρία δεν μπορεί να χρηματοδοτεί την ίδια στιγμή το real estate, τα αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα και τις μονάδες θερμικής ενέργειας, αναφέρει το report της Alpha Finance.

Η μετοχή της ΓΕΚ έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης στα 12,6 ευρώ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v