Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Εκ νέου κάλυψη 4 ελληνικών τραπεζών

Σε εκ νέου κάλυψη τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, και συγκεκριμένα των Εθνικής Τράπεζας (55€), Τράπεζας Πειραιώς (34€), Alpha Bank (29€) και ΑΤΕbank (4,5€), προχωρά με έκθεσή της στις 5/7 η UBS, δίνοντάς τους σύσταση ”buy”.

UBS: Εκ νέου κάλυψη 4 ελληνικών τραπεζών
Σε εκ νέου κάλυψη τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, και συγκεκριμένα των Εθνικής Τράπεζας, Τράπεζας Πειραιώς, Alpha Bank και ΑΤΕbank, προχωρά με έκθεσή της στις 5/7 η UBS, δίνοντάς τους σύσταση ”buy”.

Η τιμή-στόχος για την Εθνική, την οποία χαρακτηρίζει top pick της η UBS, ορίζεται στα 55 ευρώ με σύσταση ”buy”, ενώ ”buy” είναι η σύσταση και για την Τράπεζα Πειραιώς, με τιμή-στόχο τα 34 ευρώ.

Για την Alpha Bank ο διεθνής οίκος δίνει τιμή-στόχο τα 29 ευρώ και ”buy”, ενώ στα 4,5 ευρώ ανά μετοχή ορίζεται η τιμή-στόχος για την ΑΤΕ, με σύσταση ”buy”.

Για την Εθνική η UBS αναφέρει την ισχυρή καταθετική της βάση, το ισχυρό δίκτυο υποκαταστημάτων της καθώς και το γεγονός ότι είναι η ελληνική τράπεζα με τη μεγαλύτερη έκθεση στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Ο οίκος προβλέπει για την Εθνική εσωτερική παραγωγή κεφαλαίου της τάξης των 600 εκατ. ευρώ ή 11% του τρέχοντος ενεργητικού σε ετήσια βάση. Αυτό, κατά τη UBS, παρέχει μια σταθερή βάση για την τράπεζα ώστε να συνεχίσει τη γρήγορη επέκτασή της, ενώ την ίδια στιγμή προχωρά με εξαγορές και συγκέντρωση υπερβάλλοντος κεφαλαίου για μελλοντικές διανομές.

Μία ”από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες ελληνικές τράπεζες” χαρακτηρίζει η UBS την Πειραιώς. Όπως αναφέρει, η Πειραιώς διαθέτει ”ισχυρό management, καλή επιχειρηματική στρατηγική και κυρίως ορθή εφαρμογή της”, όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος. Στα ”συν” της Τράπεζας Πειραιώς η παρουσία της στις αγορές Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Αλβανίας και Αιγύπτου.

Για την Alpha Bank η UBS επισημαίνει το ισχυρό της brand name, την επιτυχημένη τιθάσευση του κόστους και την κερδοφορία των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό. Ο οίκος αναφέρεται ακόμη στο γεγονός ότι η Alpha Bank έχει, λόγω της χαλαρής μετοχικής της δομής, των ελκυστικών της δραστηριοτήτων και της υποαπόδοσης της μετοχής, αρκετές φορές βρεθεί στο επίκεντρο συζητήσεων ως στόχος εξαγοράς.

Όσον αφορά στην ATE, η UBS τονίζει ότι η ύπαρξη εκτεταμένου δικτύου υποκαταστημάτων (463) της προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα, ιδιαίτερα εξαιτίας του ότι τα περισσότερα εξ αυτών βρίσκονται σε περιοχές όπου ο ανταγωνισμός είναι περιορισμένος. Η τράπεζα έχει δυνατότητες αναδιάρθρωσης, γεγονός το οποίο θα μειώσει, μεταξύ άλλων, και το κόστος λειτουργίας της. Ο οίκος θεωρεί ότι η ελληνική τράπεζα έχει τα εχέγγυα να επιτύχει τους στόχους κερδοφορίας για το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v