Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Η ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου από την Τράπεζα Πειραιώς, η σημερινή συνάντηση Σαουίρις-Αλογοσκούφη, η ενδεχόμενη αποχώρηση της Marfin από το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Η ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου από την Τράπεζα Πειραιώς, η σημερινή συνάντηση Σαουίρις-Αλογοσκούφη, η ενδεχόμενη αποχώρηση της Marfin από το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Τράπεζα Πειραιώς: Σε αύξηση κεφαλαίου που θα υπερβαίνει το ποσό του 1-1,5 δισ. ευρώ πρόκειται να προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα ο όμιλος Πειραιώς, όπως αναφέρει η Ημερησία. Ενδιαφέρον για Ρουμανία και Τουρκία.

Tellas: Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της πώλησης της συμμετοχής της ΔΕΗ στην Tellas στην Weather Investments του Αιγύπτιου επιχειρηματία Ναγκίπ Σαουίρις, με τον τελευταίο να συναντάται σήμερα το πρωί με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

Marfin: Τη σταδιακή αποχώρηση από το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου φέρεται να μελετά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος Marfin. Η Marfin Popular Bank προχώρησε χθες στην πώληση 1,5 εκατ. μετοχών της Τράπεζας Κύπρου μέσω του χρηματιστηρίου Κύπρου. Οι συγκεκριμένες μετοχές αντιστοιχούν στο 0,25% του μετοχικού κεφαλαίου της κυπριακής τράπεζας, ενώ η ΜΡΒ κατέχει το 8,07% της Κύπρου.

Intracom: Σύμφωνα με πληροφορίες, μια από τις θυγατρικές του ελληνικού ομίλου Intracom βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάληψη ενός έργου αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή της Μ. Ανατολής και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι, όπως αναφέρει η Ημερησία. Το έργο αφορά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών.

Βιοχάλκο: Πρόγραμμα επενδύσεων ύψους 10 εκατ. ευρώ έχει προϋπολογίσει η εταιρεία Ελληνικά Καλώδια του ομίλου Βιοχάλκο για το 2007, όπως γράφει η Καθημερινή. Παράλληλα, εντός του Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την υποβολή στο υπουργείο Ανάπτυξης των σχεδίων που αφορούν επένδυση 20 εκατ. ευρώ για παραγωγή υποβρύχιων καλωδίων μέσης και υψηλής τάσης για την κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν από τα προγράμματα διασύνδεσης των νησιών.

S&B Βιομηχανικά Ορυκτά: ”Η απόκτηση της Alfa Alfa Energy (Εσχα Α.Ε.) αποτελεί έναν από τους ζωντανούς στόχους μας, έναν από τους στόχους που διερευνούμε. Όμως οι συζητήσει είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και δεν γνωρίζουμε την έκβαση. Πάντως μας ενδιαφέρει”, απάντησε η διοίκηση της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά σε ερώτηση της Ναυτεμπορικής αν αληθεύουν οι πληροφορίες για την απόκτηση της ελληνικής εταιρείας ασφαλτικών και μονωτικών προϊόντων.

Hyatt: Την αισιοδοξία του ότι το αργότερο σε δυο μήνες η Hyatt θα καταφέρει να απεμπλακεί από το μπλόκο των τριών hedge funds, τα οποία ελέγχουν το 12,5% των μετοχών της και εμποδίζουν την αποφασισμένη έξοδό της από το Χρηματιστήριο Αθηνών, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Στ. Θεοδωρίδης, μιλώντας στην Καθημερινή.

ΕΥΑΘ: Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, κ. Σκόδρας, δεν επέτρεψε σε ελεγκτές του ΥΠΕΧΩΔΕ να εξετάσουν τα εκτελεσθέντα έργα των τελευταίων 2,5 ετών, επικαλούμενος ότι είναι νομικά αναρμόδιοι, με το επιχείρημα ότι η εισηγμένη εποπτεύεται από τα υπουργεία Οικονομίας και Μακεδονίας-Θράκης.

ΟΛΠ: Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς δημοσίευσε την προκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση του νέου σύγχρονου Εκθεσιακού-Συνεδριακού και Επιχειρηματικού Κέντρου στην περιοχή Παλατάκι, στη χερσαία ζώνη του λιμένα Πειραιώς.

Φορολογία: Εξονυχιστικούς φορολογικούς ελέγχους στις εισηγμένες στο Χ.Α. και στις χρηματιστηριακές εταιρείες με ανέλεγκτες χρήσεις μετά το 2002 ξεκινά ο ελεγκτικός μηχανισμός του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Ο φοροέλεγχος των εισηγμένων επεκτείνεται και σε εταιρείες που περιλαμβάνονται στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις. Θα διενεργείται έτσι ώστε οι ανέλεγκτες χρήσεις να μην υπερβαίνουν τις δυο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v