Ανεβάζει στροφές το Χ.Α.

Στην περιοχή των 4.950 μονάδων ανεβαίνει σταδιακά μετά τις 14:00 ο πήχης για τον Γ.Δ. Με τη Eurobank να κερδίζει 2,1%, τον ΟΤΕ 1,6% και την Εθνική 0,6%. Ικανοποιητική απόδοση για μετοχές εταιριών μεσαίου μεγέθους αλλά και για αρκετούς τίτλους από τη μικρότερη κατηγορία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οριακά κυμαίνονται οι αγορές, χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις, με το Χ.Α. να κερδίζει σταδιακά μετά τις 14:00 έδαφος προς τις 4.950 μονάδες. Στις 14:40 ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχωρούσε κατά 0,38%, περί τις επτά μονάδες υψηλότερα ”έδειχναν” τα συμβόλαια του Dow στη Νέα Υόρκη, ενώ κατά 0,6% ενισχυόταν ο Γ.Δ. στο Χ.Α.

Ενδιαφέρον, από τεχνικής πλευράς, παρουσιάζει για τον ASE 20 η ”αφομοίωση” της βραχυπρόθεσμης στήριξης, κάτι που έδωσε στη συνέχεια αέρα στον συγκεκριμένο δείκτη να κινηθεί προς τις 2.628 μονάδες.



Αντίδραση που επιτεύχθηκε λόγω της υπεραπόδοσης της Eurobank, της ισχυροποίησης της φοράς για την Alpha Bank και τη συντήρηση για τη μετοχή του ΟΤΕ μέχρι και 1,4% υψηλότερα.

Στη μετοχή της Eurobank οι αγοραστές εμφανίζονται υψηλότερα, πλέον, των 25,30 ευρώ (2,10%), με ενδιαφέρον στοιχείο την κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών που περίπου στις 14:40 κυμαίνονται στις 920.000 τεμάχια.

Η μετοχή της Marfin Popular κυμαίνεται στα 9,5 ευρώ, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει τα 7,4 εκατ. ευρώ, με 1.745 πράξεις.

Με βάση τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί, ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσέγγιση των 34,20 ευρώ για τη μετοχή της , των 10,80 ευρώ για τη μετοχή της Forthnet, των 15,86 ευρώ για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ και των 13,20 ευρώ για τη μετοχή της ΓΕΚ.

Για τον Όμιλο Μυτιληναίου, όπως είχε αναφερθεί και χθες, είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα ευρύς κύκλος παρουσίασης σε ξένους θεσμικούς σε Γενεύη, Ζυρίχη, Μιλάνο, Εδιμβούργο και Λονδίνο.

Για τη μετοχή της ΓΕΚ παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός πως ύστερα από ανοδική αντίδραση περίπου 5,6% (σε βάθος 30 ημερών), τα νέα υψηλά των 13,2 ευρώ ”χωνεύονται” με μικρή κατά 0,15% πίεση στο χαρτί.

Εντυπωσιακός είναι ο τζίρος που έχει πραγματοποιηθεί στη μετοχή του Νεώριου Συμμετοχών (στα 2,5 ευρώ, με 12,1%) αλλά και στη μετοχή της Μηχανικής (στα 8,62 ευρώ). Ο όμιλος της Μηχανικής παρουσιάστηκε πρόσφατα, για ακόμη μία φορά, σε ξένους θεσμικούς.

Αυξημένες, όμως, θα πρέπει να θεωρηθούν για τα δεδομένα της εταιρίας, συναλλαγές αξίας 1,3 εκατ. ευρώ, στη μετοχή της Inform ΛΥΚΟΣ. Απόλυτα εξειδικευμένη και με δεσπόζουσα θέση στον κλάδο η Inform ΛΥΚΟΣ μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα ελκυστική έναντι άλλων μετοχών που έχουν υπεραποδώσει τελευταία. Η μετοχή της Inform ΛΥΚΟΣ διαμορφώνεται κατά 6,5% υψηλότερα προς τα 5,3 ευρώ.

Για λογαριασμό θεσμικών φέρεται πως πραγματοποιούνται συναλλαγές κοντά στα 9,9 ευρώ για τη μετοχή της Ελληνικής Τεχνοδομικής και πέριξ των 19,90 ευρώ για τη μετοχή της Motor Oil.

Κάτι ανάλογο σημειώνεται και για τη μετοχή της Vivartia σε τιμές υψηλότερες πλέον των 18 ευρώ. Από αυτή την ομάδα μετοχών χρίζει αναφοράς η φειδωλή προσφορά που βγαίνει στο εύρος 13,44-13,60 ευρώ στη μετοχή της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά.

Στις 14:45 για περίπου για 160 μετοχές η τιμή καταγραφόταν θετική, με τις Quality, Vivere, Imaco, Νεώριο, Επίλεκτο, Μαξίμ και Κορδέλου να ενισχύονται περισσότερο από 10%.

Ακολουθούσαν Πετρόπουλος, Άλφα Γκρίσιν, Καράτζης, Multirama, Ελληνική Υφαντουργία, Revoil και Druckfarben.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v