Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έσπασε το 5χίλιαρο η Σοφοκλέους

Μετά από 7 και πλέον έτη η αγορά πατά την περιοχή ”φετίχ” του 5χίλιαρου. Γύρω στις 16.15 καταγράφηκαν τιμές σε αυτό το επίπεδο καθώς ο Γ.Δ. αντιδρούσε μέχρι και 0,95% λόγω της υπεραπόδοσης κυρίως της Eurobank (4,4%), της Πειραιώς (1,6%), της ΔΕΗ (3,3%) αλλά και της Εθνικής (0,6%).

του Μ. Γελαντάλι

Μετά από επτά και πλέον έτη η αγορά πατά την περιοχή ”φετίχ” του 5χίλιαρου. Γύρω στις 16.15 καταγράφηκαν τιμές σε αυτό το επίπεδο καθώς ο Γ.Δ. αντιδρούσε μέχρι και 0,95% λόγω της υπεραπόδοσης κυρίως της Eurobank (4,4%), της Πειραιώς (1,6%) αλλά και της ΔΕΗ (3,3%) και Εθνικής (0,6%).

Η υπεραπόδοση της Eurobank αποδίδεται από καλές ενημερωμένες χρηματιστηριακές πηγές στις μαζικές αγορές που προχωρούν από την υποκείμενη αγορά ”βραχυπρόθεσμοι” παίκτες, οι οποίοι πόνταραν σε πτώση των τραπεζών και έσπευδαν τις τελευταίες ημέρες να δανείζονται αφειδώς τη μετοχή και να την πωλούν ανοικτά, ώστε να δημιουργήσουν πτωτική τάση.

Η προεξόφληση της υπέρβασης των 5.000 ενίσχυσε πρόγραμμα αγορών πελατών κυρίως των UBS και Citigroup στη μετοχή της ΔΕΗ έως τα 21,5 ευρώ και στη Eurobank έως τα 26,4 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v