Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΡΒ: Στα 12 ευρώ ”ανεβάζει” τον πήχη η KBW

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη Marfin Popular Bank στα 12 ευρώ, από 10 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”, προχώρησε η KBW (5/7). Παράλληλα, αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της ΜΡΒ κατά 30% για το 2007 και 31% για το 2008. Τι λέει για τις συνέπειες της ΑΜΚ της MIG στα μεγέθη της MPB.

ΜΡΒ: Στα 12 ευρώ ”ανεβάζει” τον πήχη η KBW
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη Marfin Popular Bank στα 12 ευρώ, από 10 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”outperform”, προχώρησε με έκθεσή της στις 5/7 η Keefe, Bruyette & Woods.

Όπως επισημαίνει ο διεθνής οίκος, μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ ύψους 5,2 δισ. ευρώ, το επόμενο ”ζητούμενο” για την MPB δεν είναι άλλο από την ”καταμέτρηση” των συνεπειών της Marfin Investment Group (MIG) στην κερδοφορία της.

Σύμφωνα με την KBW, η MIG, μέσω των εταιριών που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της, θα έχει θετική συνεισφορά υψηλότερα του 2% στα υπό διαχείριση κεφάλαια της Marfin. Παράλληλα ο οίκος αναβαθμίζει τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 30% για το 2007 και 31% για το 2008.

Ταυτόχρονα προβλέπεται ότι οι στόχοι της διοίκησης θα ξεκαθαριστούν έως το τέλος του έτους, γεγονός το οποίο μπορεί να αποτελέσει ”καταλύτη” για την πορεία της μετοχής μεσοπρόθεσμα.

Άλλωστε η MPB διαπραγματεύεται με P/Ε 9,9, δηλαδή με discount 18% έναντι των υπόλοιπων ελληνικών τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Κύπρου η KBW υπογραμμίζει ότι αν και η διοίκηση της MPB ήταν πρόθυμη να ”ξεκαθαρίσει” τη σχέση της με την Κύπρου, η αντίθεση του διοικητικού συμβουλίου της κυπριακής τράπεζας ”καθυστέρησε” την όλη διαδικασία.

Ο οίκος σημειώνει ότι σε περίπτωση που η MPB πραγματοποιήσει νέα προσφορά, η αξία της θα είναι κατώτερη της προηγούμενης.

Η μετοχή της Marfin Popular Bank ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 5ης Ιουλίου στα 9,5 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v