Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατήρηση κεκτημένων στο Χ.Α.

Οι 8 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις που προηγήθηκαν έφεραν τον δείκτη σχετικά υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 5.000 μονάδων, το οποίο καλείται να υπερασπίσει κατά τη σημερινή συνεδρίαση, αν δεν κινηθεί υψηλότερα. Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου στην πέραν του Ατλαντικού πλευρά, που ξεκίνησαν χθες με την Alcoa, αναμένεται να δημιουργήσουν κλίμα και διαθέσεις στα διεθνή χρηματιστήρια, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η ολοκλήρωση του placement του Τ.Τ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπλήρωσε 8 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις ο Γ.Δ. που τον έφεραν σε απόσταση σχετικής ασφάλειας από το ψυχολογικό όριο των 5.000 μονάδων και καλείται σήμερα να δείξει αν μπορεί να κάνει το ”9 στα 9”, ή έστω στη χειρότερη των περιπτώσεων να διακρατήσει τα πρόσφατα κεκτημένα.

Πολλά κρίνονται και θα κρίνονται στις επόμενες συνεδριάσεις από το διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα και κυρίως από αυτό που θα επικρατήσει στην πέραν του Ατλαντικού πλευρά, καθώς εκεί ξεκίνησαν από χθες οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου από τις εισηγμένες, με πρώτη ως είθισται την Αlcoa που έβγαλε λίγο καλύτερα αποτελέσματα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Θετικό κλείσιμο για τη Wall Street, μικτή εικόνα από τα μεγάλα ασιατικά χρηματιστήρια, οριακά τα futures των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ στη Σοφοκλέους περιμένουν σήμερα την ολοκλήρωση του placement του Τ.Τ.

Θα μπορούσε, όμως, να υποστηριχτεί ότι η χθεσινή συνεδρίαση έδωσε και ένα σχετικά διαφορετικό δείγμα γραφής από τις αμέσως προηγούμενες και αυτό ήταν η σχετική κατοχύρωση κερδών στη μικρή κεφαλαιοποίηση και η μεταφορά μέρους της κυλιόμενης ρευστότητας σε επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας, έστω και αν παραμένει αγνώστου διαρκείας η κίνηση αυτή.

Τεχνικά και όσον αφορά στον FTSE θεωρείται θετικό το κλείσιμο υψηλότερα των 2.672 μονάδων.

Το οποίο εάν επιβεβαιωθεί με φίλτρο τριών ημερών, δημιουργεί προϋποθέσεις κίνησης προς τις 2.820 μονάδες.

Περίπου το ίδιο και για τον τραπεζικό δείκτη, που ζητά άλλα δύο κλεισίματα υψηλότερα από τις 7.250 μονάδες, προκειμένου να δημιουργήσει τεχνικές προϋποθέσεις για κίνηση προς τις 7.500 μονάδες.

Σε περίπτωση υποχώρησης χαμηλότερα των 7.250, ισχυροποιούνται οι πιθανότητες για ένα μικρό pull back μέχρι τις 7.104 μονάδες.

Τέλος, και όσον αφορά στον Γ.Δ. οι 5.046 και 5.080 μονάδες αποτελούν κάποιες πρώτες μικρές αντιστάσεις σε περίπτωση που συνεχίσει ανοδικά για κίνηση προς τις 5.220 μονάδες.

Περίπου ίδια η εικόνα και στην αγορά Παραγώγων, όπου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι εμπλεκόμενοι διατήρησαν χαμηλά τις συναλλαγές, αλλά και τις μικρές υποτιμήσεις στα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ από τον δανεισμό τίτλων ξεχώρισε αυτός της Πειραιώς και της Εθνικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v