Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Η έναρξη του placement για το 16%-20% του Τ.Τ., η κήρυξη ως άγονου του διαγωνισμού για την τεχνολογική αναβάθμιση του ΟΠΑΠ, το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1 δισ. ευρώ του Υγεία, η απόφαση της διοίκησης της Aluminij of Mostar να αυξήσει το τίμημα για την πώληση της εταιρίας (για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο όμιλος Μυτιληναίου) είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Η έναρξη του placement για το 16%-20% του Τ.Τ., η κήρυξη ως άγονου του διαγωνισμού για την τεχνολογική αναβάθμιση του ΟΠΑΠ, το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1 δισ. ευρώ του Υγεία, η απόφαση της διοίκησης της Aluminij of Mostar να αυξήσει το τίμημα για την πώληση της εταιρίας (για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο όμιλος Μυτιληναίου) είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Ξεκινά σήμερα –εκτός απροόπτου- το placement για την πώληση του 16%-20% του Ταχυδρομικό Ταμιευτηρίου από την Goldman Sachs, τη Citigroup και τη Morgan Stanley, σε τιμή μεταξύ 17,50 ευρώ και 18 ευρώ. Μετά την ολοκλήρωσή του η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας θα μειωθεί στο 49%. Από την πώληση των μετοχών του Τ.Τ. αναμένονται έσοδα περίπου 400 εκατ. ευρώ για το Δημόσιο.

ΟΠΑΠ: Άκυρος και επισήμως ο διαγωνισμός του τεχνολογικού εκσυγχρονισμού του ΟΠΑΠ. Ο διαγωνισμός των 200 εκατ. και πλέον ευρώ, που διενεργήθηκε τον Ιανουάριο του 2006, έκλεισε χθες με τη σχετική απόφαση του Δ.Σ., που τον κήρυξε άκυρο.

Υγεία: Επενδυτικό πρόγραμμα που θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ μέσα στην προσεχή 2ετία ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Υγεία κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, κατά τη διάρκεια της επαναληπτικής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων του νοσοκομείου. Όπως τόνισε, στόχος είναι να δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος όμιλος υγείας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης. Οι επενδύσεις θα αφορούν είτε στην εξαγορά ομοειδών επιχειρήσεων είτε στην κατασκευή νέων μονάδων. Ήδη, όπως αποκάλυψε, βρίσκονται σε εξέλιξη συμφωνίες σε έξι χώρες της περιοχής. Στη Γ.Σ. αποφασίστηκε και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με παραίτηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων του Υγεία, υπέρ αυτών του Μητέρα (1 μετοχή Μητέρα για κάθε 2,3 μετοχές Υγεία). Παράλληλα, δρομολογείται και η έκδοση ομολογιακού δανείου 300 εκατ. ευρώ.

Μυτιληναίος: Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Aluminij of Mostar αποφασίζει να αυξήσει την τιμή εκκίνησης για την αγορά του 88% της εταιρίας, το οποίο αρχικά είχε οριστεί στα 75 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα ανεβαίνει στα 107,5 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η ”Ημερησία”. Σημειώνεται ότι στη short list για την εξαγορά της Aluminij βρίσκεται και ο όμιλος Μυτιληναίου, ενώ οι μετέχοντες στη short list θα κληθούν τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου να καταθέσουν τις δεσμευτικές οικονομικές προσφορές τους.

ΕΒΖ: Κρίσιμη ημέρα η αυριανή για τους 12 ομίλους που διεκδικούν μια θέση στον διαγωνισμό για τη μετατροπή των ζαχαρουργείων Λάρισας και Ξάνθης σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης. Η ηγεσία της ΑΤΕ αναμένεται να αποφασίσει ποιοι από τους ενδιαφερομένους που κατέθεσαν μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

Νηρεύς: Υπερκαλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Νηρεύς, που πραγματοποιήθηκε από τις 21 Ιουνίου έως και τις 5 Ιουλίου με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, ενώ κατά 100% καλύφθηκε και το μετατρέψιμο ομολογιακό ύψους 19,9 εκατ. ευρώ.

Alco: Την έναρξη της παρουσίας της στην αγορά των ΗΠΑ μετά τη Γερμανία, με την εκεί ίδρυση θυγατρικής εταιρίας, γνωστοποίησε η εισηγμένη Άλκο Α.Ε. διέλασης αλουμινίου.

Λούλης: Αυτή την εβδομάδα, πιθανότατα μετά την Τετάρτη, αναμένεται η μεταβίβαση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της Μύλοι Λούλη στην αυστριακή LLI.

Σοφοκλέους: Σταθερά αυξανόμενη είναι η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο ελληνικό χρηματιστήριο, παραμένοντας και στον προηγούμενο μήνα σε επίπεδα άνω του 50%. Στο σύνολο των εισηγμένων εταιριών το μερίδιο των αλλοδαπών διαμορφώθηκε σε 50,67% (50,23% τον Μάιο), ενώ στους τίτλους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης το αντίστοιχο ποσοστό υπολογίστηκε σε 53,93% (52,02% τον προηγούμενο μήνα).

Καινοτομία: Πρόταση για τη δημιουργία ενός fund με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 24 εκατ. ευρώ κατέθεσε η θερμοκοιτίδα καινοτόμων επιχειρήσεων Thermi A.E., σε συνεργασία με το ΤΑΝΕΟ, αναφέρει η ”Ημερησία”. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι με τους πόρους που θα συγκεντρωθούν να καλυφθεί ένας δεύτερος γύρος χρηματοδότησης εταιριών, που δημιουργούνται και αναπτύσσονται στη θερμοκοιτίδα, αλλά και στη Ζώνη Καινοτομίας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v