Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρόκας: Έναρξη κάλυψης από Goldman Sachs

Κάλυψη της Ρόκας, με τιμή-στόχο τα 25 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση ”buy”, ξεκινά η Goldman Sachs με έκθεσή της στις 9/7 για τις ευρωπαϊκές εταιρίες κοινής ωφέλειας. Αναφερόμενος στην ελληνική αγορά, ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι τη θεωρεί μεταξύ των πιο ελκυστικών στην Ευρώπη.

Ρόκας: Έναρξη κάλυψης από Goldman Sachs
Κάλυψη της Ρόκας, με τιμή-στόχο τα 25 ευρώ ανά μετοχή και σύσταση ”buy”, ξεκινά η Goldman Sachs με έκθεσή της στις 9/7 για τις ευρωπαϊκές εταιρίες κοινής ωφέλειας.

Μεταξύ άλλων ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι θεωρεί πως η Ρόκας βρίσκεται σε ιδιαίτερα ισχυρή θέση και μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που προσφέρονται στην ελληνική αγορά ανανεώσιμων πηγών.

Θεωρεί επίσης ότι η ελληνική αγορά είναι μεταξύ των πιο ελκυστικών στην Ευρώπη, χάρη στην παρουσία ισχυρών ανέμων, το προσφάτως εγκεκριμένο ευνοϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο αλλά και στη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Εκτιμά ότι η αγορά υποτιμά την προοπτική ανάπτυξης που θα μπορούσε να προσφέρει η εταιρία, λόγω της ηγετικής της θέσης στην ελληνική αγορά και της στήριξης από την Iberdrola, τον μεγαλύτερο μέτοχό της.

Η Goldman Sachs σημειώνει πως οποιεσδήποτε ειδήσεις σχετίζονται με την αδειοδότηση για νέα projects θα μπορούσαν να αποτελέσουν θετικό καταλύτη για τη μετοχή.

Τονίζει ότι στην αποτίμησή της για τη μετοχή του Ρόκα δεν περιλαμβάνεται το ενδεχόμενο ανόδου ούτε από τη δυνητική αξία του ”προγράμματος Μαμούθ” για εγκατάσταση συνολικής ισχύος 1.636 MW στα ελληνικά νησιά (που ενδεχομένως να χρειαστεί αύξηση κεφαλαίου προκειμένου να υλοποιηθεί, το οποίο όμως θα μπορούσε να προσθέσει περαιτέρω 25 ευρώ ανά μετοχή στην τιμή-στόχο), ούτε από τα φωτοβολταϊκά projects, που θα μπορούσαν να προσθέσουν άλλα 2 ευρώ ανά μετοχή.

Η μετοχή του Ρόκα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 9ης Ιουλίου στα 18,56 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v