Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Μάχη” για να κρατηθούν οι 5.000 μονάδες

Η προσπάθεια του Δείκτη για τη σημερινή συνεδρίαση θα εστιαστεί σε κλείσιμο υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 5.000 μονάδων, καθώς δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη η καταγραφή ένατης συνεχόμενης ανοδικής συνεδρίασης. Σαφώς επιβαρημένη η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται στο 1 προς 4.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Από το προηγούμενο σχόλιο είχε επισημανθεί ότι η προσπάθεια του Δείκτη για τη σημερινή συνεδρίαση θα εστιαστεί σε κλείσιμο υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 5.000 μονάδων, καθώς δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολη η καταγραφή ένατης συνεχόμενης ανοδικής συνεδρίασης.

Έτσι, λίγο πριν από τις 12:00 ο Γενικός Δείκτης είδε το μέχρι στιγμής χαμηλό ημέρας στις 5.003,46 μονάδες και από εκεί και πέρα αναλώνεται σε κίνηση οριακά υψηλότερα των 5.000 μονάδων.

Είναι ενδεικτικό ότι από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, ήδη αξιοσημείωτες απώλειες καταγράφουν ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Intralot, Αγροτική, Εμπορική, ΜΡΒ, ενώ με αρνητική μεταβολή κινούνται ΟΤΕ, Cosmote, Motor Oil, Ελληνική Τεχνοδομική, Τιτάνας, Βιοχάλκο, Alpha Bank, Εθνική, Eurobank, Κύπρου και Πειραιώς.

Αντίθετα παραμένει με αξιοσημείωτα κέρδη το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και με απλώς θετικό πρόσημο ο ΟΠΑΠ.

Σαφώς επιβαρημένη η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών, που διαμορφώνεται στο 1 προς 4, ενώ από τους λίγους θετικούς πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν ακόμα λιγότεροι, όπως Ρόκας, ΔΟΛ, Attica Group, Lamda Development, Lavipharm, Betanet, Nexans, Χαλκόρ, Υγεία, Μεσοχωρίτη, Δομική Κρήτης, Ελληνικά Καλώδια, Γρηγόρης, Κρέκα, Τεχνική Ολυμπιακή και Μάρακ.

Σε περίπτωση που ο Γενικός Δείκτης στην πορεία της συνεδρίασης διασπάσει καθοδικά τις 5.000 μονάδες, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να μπουν σε δοκιμασία οι στηρίξεις στις 4.979 και 4.950 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v