Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚ: Νέες ρυθμίσεις για ενημέρωση από εισηγμένες

Σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα μαζικής επικοινωνίας, ελληνικά και διεθνή, οφείλουν στο εξής να δημοσιοποιούν τις ρυθμιζόμενες πληροφορίες οι εισηγμενες εταιρίες. Οι ρυθμιζόμενες πληροφορίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις οικονομικές καταστάσεις, μεταβολές στα δικαιώματα ψήφου, μεταβολές ποσοστών βασικών μετόχων.

ΕΚ: Νέες ρυθμίσεις για ενημέρωση από εισηγμένες
Σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα μαζικής επικοινωνίας, ελληνικά και διεθνή, οφείλουν στο εξής να δημοσιοποιούν τις ρυθμιζόμενες πληροφορίες οι εισηγμενες εταιρίες.

Αυτό προβλέπει ο Ν. 3556/2007 και διευκρινίζεται από τη σχετική εγκύκλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία περιγράφει σαφώς τον ενοποιημένο πλέον τρόπο δημοσιοποίησης από πλευράς εισηγμένων εταιριών όλων των στοιχείων που θα πρέπει να γνωστοποιούν στο επενδυτικό κοινό.

Οι ρυθμιζόμενες πληροφορίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

α) ετήσια και εξαμηνιαία οικονομική έκθεση και τριμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις

β) ενημέρωση για απόκτηση ή διάθεση σημαντικών συμμετοχών που παρέχουν δικαίωμα ψήφου στο μετοχικό κεφαλαιο της εταιρίας

γ) κάθε μεταβολή στα δικαιώματα ψήφου που ενσωματώνουν οι διάφορες κατηγορίες μετοχών, τα παράγωγα μέσα και οι λοιπές κινητές αξίες

δ) ενημέρωση σε περίπτωση εκδόσεως νέων δανείων και ιδίως εγγυήσεων ή ασφαλειών που το συνοδεύουν

ε) κάθε σημαντική μεταβολή του ποσοστού των ιδίων μετοχών που κατέχει βασικός μέτοχος

στ) προνομιακές πληροφορίες που αφορούν άμεσα στους εκδότες.

Σύμφωνα με το νέο καθεστώς, τα παραπάνω στοιχεία θα πρέπει να δημοσιεύονται τουλάχιστον σε ένα ελληνικό έντυπο μέσο, σε ένα ηλεκτρονικό και σε ένα διεθνές (έντυπο ή ηλεκτρονική σελίδα).

Η επιλογή των ΜΜΕ θα είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε εισηγμένης.

* Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τις διευκρινίσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις διαρκούς πληροφόρησης δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v