Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Σωσίβιο” από telecoms στη Σοφοκλέους

Τα αξιοσημείωτα κέρδη της Cosmote, το γύρισμα του ΟΤΕ σε θετικό έδαφος αλλά και η βελτίωση της εικόνας των ευρωπαϊκών αγορών προσφέρουν βοήθειες στη Σοφοκλέους, με τις απώλειες για τον Γενικό Δείκτη να περιορίζονται. Την ίδια ώρα, η σχέση μεταξύ ανοδικών - πτωτικών μετοχών έχει καλυτερεύσει σημαντικά και διαμορφώνεται στο 1 προς 3.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε προσπάθεια συμμαζέματος των αρχικών απωλειών έχει επιδοθεί η Σοφοκλέους, έχοντας κατά κύριο λόγο βοήθειες από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, καθώς η Cosmote κινείται πλέον με αξιοσημείωτα κέρδη, ο ΟΤΕ έχει γυρίσει σε θετικό πρόσημο, ενώ από τους υπόλοιπους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους με θετικό πρόσημο έχει γυρίσει και η Intralot.

Την ίδια ώρα, η σχέση μεταξύ ανοδικών - πτωτικών μετοχών έχει καλυτερεύσει σημαντικά και διαμορφώνεται στο 1 προς 3, ενώ 15 λεπτά πριν συμπληρωθούν 2 ώρες συνεδρίασης η μικτή αξία συναλλαγών ξεπερνά τα 166 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 37,1 αφορούν σε ”πακέτα”.

Από το τραπεζικό ταμπλό, με θετικό πρόσημο έχουν γυρίσει οι Γενική Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου, ενώ στα χαμηλότερα στρώματα του ταμπλό έχουν αυξηθεί οι ημερήσιοι πρωταγωνιστές όπου ξεχωρίζουν οι Ρόκας, ΕΥΔΑΠ, Alter, Κούμπας, Παρνασσός, Καλπίνης, Αγροτική Ασφαλιστική, Μεσοχωρίτη, Προοδευτική, Δομική Κρήτης, Ελληνικά Καλώδια, ΕΒΖ, Rilken και Nexans.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης θεωρείται περίπου βέβαιο ότι θα υπάρξουν και άλλες προσπάθειες εν μέσω διακυμάνσεων και βέβαια σημαντικό ρόλο θα συνεχίσει να παίζει και η εικόνα την οποία θα δίνουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τεχνικά, αν ο Γενικός Δείκτης κατορθώσει κλείσιμο υψηλότερα των 4.950 μονάδων, θα θεωρηθεί ένα πρώτο θετικό βήμα για σταδιακή εκτόνωση των πιέσεων.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v