Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

KBW: Ξεχωρίζει Marfin-ΕΤΕ από ευρωπαϊκές τράπεζες

Σύσταση ”outperform” στη Marfin, την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank και την Τράπεζα Κύπρου δίνει με έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο η Keefe, Bruyette & Woods, με ημερομηνία 10/7.

KBW: Ξεχωρίζει Marfin-ΕΤΕ από ευρωπαϊκές τράπεζες
Σύσταση ”outperform” στη Marfin, την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank και την Τράπεζα Κύπρου δίνει με έκθεσή της για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο η Keefe, Bruyette & Woods, με ημερομηνία 10/7.

Ο οίκος δίνει τιμή-στόχο στα 12 ευρώ για τη Marfin, 52 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, 28 ευρώ για την Alpha Bank και 14,5 ευρώ για την Τράπεζα Κύπρου.

Συστήνει στους επενδυτές να επικεντρωθούν σε μετοχές που προσφέρουν σχετικά ισχυρή ανάπτυξη κερδοφορίας και προοπτικές θετικής αναθεώρησης των μεγεθών τους, με σχετικά ελκυστικές αποτιμήσεις.

Στις τράπεζες αυτές, εκτός της Marfin, περιλαμβάνονται οι Commerzbank, Unicredito, Εθνική Τράπεζα, BBVA και BES.

Σε γενικές γραμμές, οι μετοχές για τις οποίες δίνει σύσταση ”outperform” διαπραγματεύονται με μικρό discount σε σχέση με τον κλάδο όσον αφορά στο Ρ/Ε με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2008, ωστόσο προσφέρουν κατά 4% μεγαλύτερη αύξηση των κερδών ανά μετοχή τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τράπεζας.

Ειδικότερα για τη Marfin η KBW εκτιμά ότι υπάρχει σημαντική μακροπρόθεσμη αξια στον όμιλο και μετά την επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Marfin Investment Group υπάρχει μεγαλύτερη ”ορατότητα” για τις συνέπειες στα κέρδη της Marfin Popular Bank.

Αυτό επιτρέπει στην KBW να αυξήσει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της ΜΡΒ κατά 33% και 35% για το 2007 και το 2008 αντίστοιχα. Ο οίκος εκτιμά ότι οι αναβαθμίσεις εκτιμήσεων των αναλυτών θα αποτελέσουν τον βασικό βραχυπρόθεσμο καταλύτη για τη μετοχή.

Η μετοχή διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 9,1 με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2008, σε discount 19% έναντι των ελληνικών τραπεζών.

Σχετικά ”φθηνή” έναντι των ελληνικών τραπεζών παραμένει και η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία διαπταγματεύεται με Ρ/Ε 10,5 τη στιγμή που προσφέρει υψηλότερες αναπτυξιακές προοπτικές έναντι του μέσου όρου, με εκτιμώμενη ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 29% στην περίοδο 2006-09.

Ο βασικότερος θετικός παράγοντας για την Εθνική στο α’ τρίμηνο ήταν η βελτίωση των περιθωρίων, λόγω εντυπωσιακής απόδοσης από την επένδυση στην Τουρκία. Η KBW εκτιμά ότι τα αυξανόμενα spreads καταθέσεων και η ισχυρή αύξηση των δανείων θα συνεχίσουν να αντισταθμίζουν τη συρρίκνωση των περιθωρίων δανεισμού στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v