Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Το placement του 20% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η ματαίωση του διαγωνισμού τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ, τα σχέδια της ΕΤΕ για δημόσια πρόταση για τη Vojvodjansa Banka, η ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου της ΕΥΑΘ και split της μετοχής της στα δύο, το νομοσχέδιο για τις ανώνυμες εταιρίες είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Το placement του 20% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η ματαίωση του διαγωνισμού τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ, τα σχέδια της ΕΤΕ για δημόσια πρόταση για τη Vojvodjansa Banka, η ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου της ΕΥΑΘ και split της μετοχής της στα δύο, το νομοσχέδιο για τις ανώνυμες εταιρίες είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τετάρτη.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Με μικρό premium, 0,56%, στην τιμή των 18,10 ευρώ διατέθηκε χθες το 20%, ήτοι 28.173.354 μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, περιορίζοντας τη συμμετοχή του Δημοσίου στην τράπεζα στο 45,1% και αποφέροντας έσοδα ύψους 510 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο. Η έκδοση μέσα σε λίγες ώρες υπερκαλύφθηκε κατά τρεις φορές.

ΟΠΑΠ: Στη ματαίωση του διαγωνισμού για την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού του προχώρησε χθες τελικά ο ΟΠΑΠ, μετά και την παραίτηση δύο ακόμα μελών της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης στις 5 Ιουλίου. Πλέον όλα δείχνουν ότι η ανανέωση της σύμβασης του ΟΠΑΠ με την Intralot είναι μονόδρομος, ενώ ο Οργανισμός συνεχίζει τις συζητήσεις για επέκταση της τρέχουσας σύμβασης της Intralot, που λήγει στις 29 Ιουλίου, για παραχώρηση 3.500 τερματικών και συντήρηση του λογισμικού του Στοιχήματος.

Εθνική Τράπεζα: Τον απόλυτο έλεγχο στο μετοχικό κεφάλαιο της σερβικής Vojvodjanska Banka φέρεται έτοιμος να αποκτήσει ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ”Ημερησίας” από το Βελιγράδι, στις προθέσεις της ελληνικής τράπεζας είναι να προχωρήσει σύντομα σε κατάθεση δημόσιας πρότασης που αφορά στο εναπομείναν 0,57% της σερβικής τράπεζας ώστε να αποκτήσει το 100% του κεφαλαίου της. Ο όμιλος της ΕΤΕ ήδη κατέχει το 99,43% της Vojvodjanska.

Aegean Airlines: Αρχίζει σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της Aegean Airlines στο ταμπλό του χρηματιστηρίου στην κατηγορία της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της μετοχής είναι ”ΑΡΑΙΓ” και με λατινικούς χαρακτήρες ”AEGN”. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των μετοχών της αεροπορικής εταιρίας είναι 7,60 ευρώ ανά μετοχή.

ΕΥΑΘ: Έτοιμη να προχωρήσει, εντός του Σεπτεμβρίου, σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, κατά το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, σε συνδυασμό με split της μετοχής στα δύο, προκειμένου να βελτιωθεί η κεφαλαιακή της επάρκεια και να αυξηθεί η εμπορευσιμότητά της στο ταμπλό, φέρεται η ΕΥΑΘ σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν στην αγορά, γράφει η ”Ημερησία”. Λόγος γίνεται επίσης για πιθανότητα εκχώρησης επιπλέον 10% στην αγορά.

Alapis: Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνει η πώληση σε ξένους θεσμικούς επενδυτές των δικαιωμάτων που έχει ο κ. Λαυρεντιάδης στην εταιρία Alapis, γράφει η ”Καθημερινή”. Τα δικαιώματα αυτά θα πωληθούν στην τιμή των 5,20 ευρώ ανά δικαίωμα και με τον τρόπο αυτό ο επιχειρηματίας θα μειώσει τη συμμετοχή του στην εταιρία στο 20%.

Lamda Development: Στο ύψος των 230 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι επενδύσεις που υλοποιεί αυτό το διάστημα η Lamda Development σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ προετοιμάζει την είσοδό της σε νέες αγορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, στο τέλος του έτους και καθώς εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να ανακοινώσει ακόμα τέσσερα με πέντε νέα έργα, η εταιρία θα έχει υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού της πλάνου, που προβλέπει επενδύσεις 400 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2008.

OTE: Σε διερευνητικό στάδιο επαφών με τη Reds, θυγατρική του ομίλου Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ, βρίσκεται ο ΟΤΕ για την αξιοποίηση ακινήτων του, γράφει το ”Κέρδος”. Η αξιοποίηση αφορά αρχικά σε δύο ακίνητα ιδιοκτησίας του Οργανισμού στην οδό Σταδίου και στο Ρουφ.

Marfin: Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η διοίκηση της Marfin διαψεύδει τα σενάρια και τις φήμες που θέλουν να εξετάζει την εξαγορά της Geniki Bank στην Ελλάδα από τη Societe Generale, γράφει η εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”.

Ανώνυμες Εταιρίες: Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση και τροποποίηση του κωδικοποιημένου νόμου 2190/1920 περί Ανώνυμων Εταιριών. Εκτιμάται ότι έως το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήφισης. Οι αλλαγές κινήθηκαν στη λογική της αντιμετώπισης μιας σειράς από διαρθρωτικά προβλήματα που αφορούν στην ”εταιρική καθημερινότητα”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v