Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ- Edison: Θετικές και... επιφυλακτικές οι ΑΧΕ

Τη θετική τους γνώμη για τη συμφωνία των ΕΛΠΕ με την Edison εκφράζουν οι αναλυτές, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ήδη αρκετοί σημαντικοί παίκτες έχουν εισέλθει στην αγορά ενέργειας και μένει να φανεί πώς θα διαμορφωθεί ο ανταγωνισμός.

ΕΛΠΕ- Edison: Θετικές και... επιφυλακτικές οι ΑΧΕ
Τη θετική τους γνώμη για τη συμφωνία των ΕΛΠΕ με την Edison εκφράζουν οι αναλυτές, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ήδη αρκετοί σημαντικοί παίκτες έχουν εισέλθει στην ελληνική αγορά ενέργειας και μένει να φανεί πώς θα διαμορφωθεί ο ανταγωνισμός.

Συνολικά θετική είναι η HSBC για την κίνηση των Ελληνικών Πετρελαίων με την Edison, δεδομένης και της κατάστασης της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα. Συνολικά η HSBC εκτιμά πως η στρατηγική συμμαχία είναι σε αντιστοιχία με τη στρατηγική των ΕΛΠΕ να επεκτείνουν την παραγωγή ενέργειας, καθώς και πως θα μπορούσε να προσθέσει αξία στον όμιλο.

Ο οίκος σημειώνει ωστόσο πως η πολλαπλή προσφορά στην παραγωγή ρεύματος, δεδομένου και του ότι ενδιαφέρον για την παραγωγή ρεύματος τα επόμενα χρόνια έχουν εκφράσει αρκετές εταιρίες, είναι πιθανόν να οδηγήσει χαμηλότερα τις τιμές.

Αντίστοιχη με τη στρατηγική των ΕΛΠΕ κρίνει τη συμφωνία και η Marfin στο πρωινό της report, επισημαίνοντας ότι η επίδραση στην αποτίμηση θα καθοριστεί μετά την αξιολόγηση των σχεδιαζόμενων εργοστασίων ενέργειας και αφού ληφθούν υπόψη τα σχέδια και άλλων σημαντικών παικτών της ελληνικής αγοράς, συμπεριλαμβανομένων των Μυτιληναίος, Τέρνα και ΔΕΗ.

Τα νέα είναι θετικά για τα ΕΛΠΕ, αναφέρει η Eurobank Sec, καθώς με τον τρόπο αυτό βρήκαν τρόπο να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους γύρω από τον ηλεκτρισμό.

Αν θεωρήσουμε πως η αξία της άδειας της Edison είναι μηδενική, αναφέρει η χρηματιστηριακή, τότε η συμφωνία υποδηλώνει ελάχιστη αξία επιχείρησης στα 333 εκατ. ευρώ για την T-Power ή 0,85 εκατ. ευρώ για κάθε MW - κάτι που κατά τη Eurobank στέλνει θετικό σινιάλο για τον ελληνικό κλάδο της ηλεκτροπαραγωγής, ειδικά σε ό,τι αφορά τα επόμενα δύο χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v