Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρούνται οι εισαγόμενες πιέσεις στο Χ.Α.

Έπειτα από μια πρώτη προσπάθεια συμμαζέματος των απωλειών, η νεότερη επιδείνωση της εικόνας στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ”γυρίζει” εκ νέου και τη Σοφοκλέους σε χαμηλότερα επίπεδα. Από τους δεικτοβαρείς τίτλους με αξιοσημείωτα κέρδη μόνο η Τράπεζα Κύπρου και θετικό πρόσημο για Alpha Bank, Cosmote, Τιτάνα. Σε 1 προς 3 η σχέση ανοδικών-πτωτικών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Έγινε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι απώλειες στη Σοφοκλέους, με τον Γενικό Δείκτη να φθάνει μέχρι τις 4.953,79 μονάδες, όμως η νεότερη επιδείνωση που παρουσιάζουν στα τελευταία λεπτά τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ”γυρίζει” και το Χ.Α. σε χαμηλότερα επίπεδα.

Έτσι, με τη συμπλήρωση 4 ωρών συνεδρίασης και ενώ η σχέση ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 1 προς 3, από τις μετοχές του ”20άρη” με αξιοσημείωτα κέρδη κινείται η Τράπεζα Κύπρου και με θετικό πρόσημο Alpha Bank, MPB, Cosmote και Τιτάνας.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες σημειώνουν οι Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Αγροτική, Εθνική, Eurobank, Πειραιώς και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Όσον αφορά στις επιμέρους μετοχές, ασφαλώς η μερίδα του λέοντος από πλευράς συναλλαγών συνεχίζει να ανήκει στις Αερογραμμές Αιγαίου, όμως και στην προκειμένη περίπτωση η εν λόγω μετοχή έχει υποχωρήσει σημαντικά από τα υψηλά ημέρας.

Από τους υπόλοιπους τίτλους που θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι διακρίνονται είναι οι Επίλεκτος, Ρόκας, Δομική Κρήτης, Ελληνικά Καλώδια, Nexans, Καλπίνης, Rilken, Βωβός, Προοδευτική, ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά κινείται και ο τίτλος της ΕΥΑΘ.

Πτωτική συνεδρίαση και στην αγορά Παραγώγων και μάλιστα με σχετική διάθεση αύξησης των συναλλαγών και τους εκεί εμπλεκόμενους να δείχνουν περισσότερο απαισιόδοξοι, με αποτέλεσμα τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν απώλειες περίπου διπλάσιες από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, αυξάνοντας τις υποτιμήσεις.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης παραμένει ζητούμενο ει δυνατόν το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 4.950 μονάδων, όμως απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής ο πρώτος και τελευταίος λόγος συνεχίζει να ανήκει στο διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v