Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα blue chips ”κατοχυρώνουν” το πεντοχίλιαρο

Αναμενόμενη η ανοδική συνεδρίαση, με τις μετοχές του FTSE-20 να ωθούν τον Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση προς το παρόν τηρούν σχετικά επιφυλακτική τάση. Αν και η αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 5 προς 1, μέχρι στιγμής τουλάχιστον λείπουν οι διαθέσεις για ακραίες διακυμάνσεις.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Όπως ακριβώς αναμενόταν, έτσι και εξελίσσεται, 15 λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα, η συνεδρίαση, με την υψηλή κεφαλαιοποίηση να ωθεί τον Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ μεσαία και μικρότερη να δείχνουν τουλάχιστον μέχρι στιγμής απόλυτα επιφυλακτικές, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι ούτε ένας τίτλος δεν καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα του 5%.

Από τις μετοχές του FTSE-20, δεν υπάρχει ούτε μία που να κινείται με αρνητικό πρόσημο. Με κέρδη μεγαλύτερα του 2% η Alpha Bank, του 1% οι Cosmote, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Coca Cola, Εθνική και Κύπρου, ενώ με θετικό πρόσημο μέχρι στιγμής κινούνται Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, ΔΕΗ, Intralot, ΟΠΑΠ, Ελληνική Τεχνοδομική, Eurobank, ΜΡΒ και Πειραιώς.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με ανοδικό gap και από εκεί και πέρα κινείται σε ένα εύρος περίπου 15 μονάδων, με ενδοσυνεδριακό χαμηλό τις 5.064,17 μονάδες και ενδοσυνεδριακό υψηλό τις 5.079,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 87 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 11,3 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, με τις κυριότερες από αυτές στα Σωληνουργία Κορίνθου, όπου έχουν αλλάξει χέρια 300.000 τεμάχια στα 6,14 ευρώ, στην ΜΡΒ 300.000 τεμάχια στα 9,96 ευρώ και 1 εκατ. τεμάχια της Μηχανικής στα 8,02 ευρώ.

Η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 7 προς 1, αλλά όπως προαναφέρθηκε λείπουν, τουλάχιστον μέχρι τώρα, οι διαθέσεις για ακραίες διακυμάνσεις, καθώς πιθανότατα οι δυνάμεις που δραστηριοποιούνται σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση αναμένουν πειστικότερα δείγματα γραφής και ίσως εντείνουν την παρουσία τους μετά τις 13:55.

Έτσι, μεταξύ των θετικών πρωταγωνιστών που θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ξεχωρίζουν σχετικά, συγκαταλέγονται οι Βαράγκης, Compucon, Sato, Centric, Elmec, Δρομέας, Μαξίμ, Τράπεζα Αττικής, Ναύπακτος, ΕΛΓΕΚΑ, ΕΒΖ, Ιμπέριο, Lannet, ΕΛΤΡΑΚ, Audiovisual, ΔΟΛ, Βωβός, Παρνασσός, Λεβεντέρης, ΣΙΔΜΑ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Μοχλός, Μηχανική και ΜΕΤΚΑ.

Παραμένει τεχνικά ζητούμενο το κλείσιμο του δείκτη υψηλότερα των 5.080 μονάδων, ή στη χειρότερη περίπτωση υψηλότερα των 5.050 μονάδων, κάτι που θεωρητικά θα τον διατηρήσει σε ανοδικό κανάλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v