Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Παρασκευής

Οι εταιρίες Δρομέας, Eurodrip, Sciens, Μπουτάρης και Εικόνα Ήχος πραγματοποιούν γενική συνέλευση, ενώ οι μετοχές της εταιρίας Τηλέτυπος διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος για τη χρήση του 2006.

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

Αποκοπή μερισμάτων

Τηλέτυπος: 0,13 ευρώ.

Διάφορα

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, κηρύττει στις 10:00, την έναρξη των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου με θέμα: ”Οικονομική πολιτική στις μικρές χώρες: Μαθήματα από την εμπειρία του 20ού αιώνα”. Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Θεόδωρος Καρατζάς της Εθνικής Τράπεζας (Αιόλου 82-84), συνδιοργανώνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ίδρυμα ”Ελευθέριος Βενιζέλος”, υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΟΙ.Ο.

Γενικές συνελεύσεις

ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε.Α. ΔΡΟΜΕΑΣ: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 13:00, στα γραφεία της εταιρίας, στη ΒΙ.ΠΕ. ΣΕΡΡΩΝ, Τ.Κ. 621 21 ΛΕΥΚΩΝΑΣ ΣΕΡΡΩΝ, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους αποθεματικών διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιον, που υφίστανται από την εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α., με την αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής, την εν συνεχεία μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής (split) και την έκδοση ισάριθμων νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που θα διατεθούν δωρεάν στους μετόχους με αναλογία μία (1) νέα μετοχή ανά μία (1) παλαιά με τροποποίηση του άρθρου 5 (παραγρ. Α) του καταστατικού της εταιρίας.

2. Την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

3. Ανακοινώσεις-Λοιπά θέματα.

EURODRIP Α.Β.Ε.Γ.Ε.: Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 14:00, στην έδρα της εταιρίας, Λεωφ. Μεσογείων 396, Αγία Παρασκευή, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έκδοση κοινού ενυπόθηκου ομολογιακού δανείου μέχρι του ποσού των 10.000.000 ευρώ, με σκοπό την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού της εταιρίας με διάρκεια αποπληρωμής μέχρι 6 έτη και χορήγηση σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο.

2. Έγκριση νέου προγράμματος παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης ανάληψης μετοχών (stock option).

SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ Α.Ε. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Α’ Επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:00, στο ξενοδοχείο ”ATHENS ELECTRA PALACE HOTEL”, Ν. Νικοδήμου 18-20, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Ορισμός ανεξάρτητων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002.

2. Παροχή αδείας, κατ’ άρθρο 23 κ.ν. 2190/1920, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθυντές της εταιρίας να μετέχουν στη διοίκηση εταιριών με συναφές αντικείμενο.

3. Έγκριση της σύναψης συμβάσεων, κατ’ άρθρο 23α του κ.ν. 2190/1920.

4. Τροποποίηση του άρθρου 6 του Καταστατικού της εταιρίας σχετικά με την προθεσμία άσκησης του δικαιώματος προτίμησης σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

5. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων ή, κατόπιν ειδικής εισήγησης/έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου, με περιορισμό ή κατάργηση του δικαιώματος αυτού, κατ’ άρθρο 13 παρ. 6 του κ.ν. 2190/1920. 6. Τροποποιήσεις του Καταστατικού της εταιρίας: (1) Τροποποίηση του περί μετοχικού κεφαλαίου 5 του Καταστατικού της εταιρίας. (2) Τροποποίηση του άρθρου 9 του Καταστατικού της εταιρίας με σκοπό την προσαρμογή του στις διατάξεις του Ν. 3156/2003.

7. Ανανέωση της εξουσίας του Διοικητικού Συμβουλίου να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας (άρθρο 13 παρ. 1γ του κ.ν. 2190/1920, άρθρο 6 παρ. 1 του Καταστατικού της εταιρίας).

8. Παροχή εξουσίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας να εκδίδει Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο (άρθρα 3α και 13 παρ. 1 του κ.ν. 2190/1920, άρθρο 6 παρ. 1 του Καταστατικού της εταιρίας).

9. Τροποποίηση-συμπλήρωση των όρων του εγκριθέντος από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας της 02.06.2006 προγράμματος διαθέσεως μετοχών στο προσωπικό της εταιρίας, με τη μορφή παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης για αγορά μετοχών (stock option plan), κατ’ άρθρο 13 παρ. 9 κ.ν. 2190/1920.

10. Διάφορα θέματα και ανακοινώσεις.

Ι. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ & ΥΙΟΣ HOLDING A.E.: Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της εταιρίας, Ν. Μοναστηρίου 134, στον Δήμο Ελευθερίου - Κορδελιού Θεσσαλονίκης - για να αποφασίσουν για τα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης, η συζήτηση των οποίων κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της 29ης Ιουνίου 2007: α) ματαιώθηκε λόγω ελλείψεως απαρτίας, όσον αφορά στα υπ’ αριθμόν 7 και 8 (νυν 1 και 2) θέματα της ημερήσιας διάταξης και β) αναβλήθηκε όσον αφορά στο υπ’ αριθμόν 10 (νυν 3) θέμα της ημερήσιας διάταξης - με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Ανάκληση της από 18.7.2006 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας περί: α) αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου διά της αύξησης της ονομαστικής αξίας των μετοχών με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και β) ισόποσης μείωσης του Μετοχικού Κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών προς συμψηφισμό ζημιών. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού.

2. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου διά της αύξησης της ονομαστικής αξίας των μετοχών με κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο. Ισόποση μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών προς συμψηφισμό ζημιών. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού.

3. Αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας. Τροποποίηση του άρθρου 1 του καταστατικού.

ΕΙΚΟΝΑ ΗΧΟΣ Α.Ε.Ε.: Α’ Επαναληπτική ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 09:30, στα γραφεία διοίκησης της εταιρίας, Συμεωνίδη 57, του Δήμου Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσης 1.1.2006 έως 31.12.2006 και των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου περί των πεπραγμένων της ως άνω χρήσης και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή.

2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τις οικονομικές καταστάσεις και τη διαχείριση της εταιρίας κατά τη χρήση 1.1.2006 έως 31.12.2006.

3. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή λογιστή από το Σ.Ο.Ε.Λ. για τη χρήση 1.1.2007 έως 31.12.2007.

4. Έγκριση αμοιβών μελών του Δ.Σ που καταβλήθηκαν στη χρήση 2006 και προέγκριση και καθορισμός αμοιβών αυτών για τη χρήση 2007 και μέχρι 30.06.2008.

5. Παροχή αδείας στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη διεύθυνση άλλων εταιριών που επιδιώκουν παρεμφερείς σκοπούς.

6. Επικύρωση εκλογής νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου στη θέση παραιτηθέντος.

7. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού.

8. Λοιπά θέματα και ανακοινώσεις.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Επιχειρηματικά αποθέματα (Μάιος).

- Λιανικές πωλήσεις (Ιούνιος).

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών εισαγωγών (Ιούνιος).

Γαλλία

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή (Ιούνιος).

Σάββατο 14/7

Γενικές συνελεύσεις

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε.: Α’ Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, στις 10:00, στα γραφεία της εταιρίας, Διστόμου 5-7, στο Μαρούσι Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Παράταση της διάρκειας της εταιρίας. Τροποποίηση και κωδικοποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού.

2. Επικύρωση και επανάληψη της από 1-12-2006 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων για την έκδοση, βάσει των διατάξεων του κ.ν. 2190/1920 και του ν. 3156/2003 και διάθεση μέσω ιδιωτικής τοποθετήσεως, κοινού έγχαρτου Ομολογιακού Δανείου, συνολικής ονομαστικής αξίας μέχρι 150.000.000,00 ευρώ. Επικύρωση και επανάληψη της παροχής εξουσιοδότησης της ως άνω Γενικής Συνέλευσης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για διαπραγμάτευση και συνομολόγηση των λοιπών όρων και συμφωνιών του Προγράμματος εκδόσεως του ως άνω Ομολογιακού Δανείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v