Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Τα οφέλη από το deal στην Κορέα

Θετική για τη μετοχή της Intralot είναι η Alpha Finance σε συνέχεια της συμφωνίας που ανακοινώθηκε, αν και επισημαίνει τη μικρή της επίδραση.

Intralot: Τα οφέλη από το deal στην Κορέα
Αύξηση της αποτίμησης της μετοχής της Intralot κατά περίπου 0,7 ευρώ ”βλέπουν” οι αναλυτές ως αποτέλεσμα του deal στην Κορέα, ενώ επισημαίνουν τις θετικές επιδράσεις στα μεγέθη της εταιρίας για την επόμενη πενταετία.

Αναλυτικότερα, θετική για τη μετοχή της Intralot είναι η Alpha Finance σε συνέχεια της συμφωνίας που ανακοινώθηκε, αν και επισημαίνει τη μικρή της επίδραση. Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως θα υπάρξει ενίσχυση των κερδών ανά μετοχή κατά περίπου 10% στο οικονομικό έτος 2008.

Σε όρους αποτίμησης η Alpha Finance κάνει λόγο για πολλαπλασιαστή στο 5 για το 2008, ενώ εκτιμά την προκύπτουσα αξία στα 0,7- 0,8 ευρώ ανά μετοχή.

Η συνολική επίδραση στα κέρδη προ φόρων της Intralot θα μπορούσε να φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ ανά έτος για τα πέντε χρόνια, αναφέρει η Marfin που υπολογίζει ότι το 2008 το deal θα λειτουργήσει ενισχυτικά των κερδών ανά μετοχή κατά 16% (συμπεριλαμβανομένων των κερδών από την πώληση των τερματικών).

Ετήσια έσοδα της τάξης των 15-20 εκατ. ευρώ προβλέπει η HSBC, επισημαίνοντας ότι αν κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί θα προσθέσει περίπου 0,7 ευρώ ανά μετοχή στην αποτίμηση της Intralot, έστω και αν δεν υπάρξει ανανέωση πέραν του 2012.

Αντίστοιχη είναι και η πρόβλεψη της Proton που κάνει λόγο για επιπρόσθετα 0,7 ευρώ στην αποτίμηση της χρηματιστηριακής για τη μετοχή που διαμορφώνεται στα 26,6 ευρώ.

Σημαντικό χαρακτηρίζει το deal η Eurobank Securities από τη σκοπιά του ότι με τον τρόπο αυτό επανέρχεται η πίστη των επενδυτών στη δυνατότητα της Intralot να κερδίζει projects που προσθέτουν αξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v