Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αφομοιώνει τα πρόσφατα υψηλά το Χ.Α.

Σε προσπάθεια αφομοίωσης των πρόσφατων υψηλών φαίνεται να έχει επιδοθεί το Χ.Α., ενώ την ίδια ώρα μικτή παραμένει η εικόνα στα μεγάλα χρηματιστήρια. Ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή συνεδρίαση για τη Wall, λόγω macro και ανακοίνωσης αποτελεσμάτων από εταιρίες.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε προσπάθεια αφομοίωσης των πρόσφατων υψηλών φαίνεται να έχει επιδοθεί η Σοφοκλέους, ακολουθώντας ουσιαστικά την πλάγια κίνηση των περισσότερων διεθνών αγορών και περιμένοντας αφενός τα πρώτα αποτελέσματα εξαμήνου και αφετέρου την επόμενη μεγάλη επιχειρηματική είδηση.

Το μικτό κλείσιμο της Wall Street χθες το βράδυ ακολούθησαν σήμερα και τα μεγάλα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ τα futures των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών δείχνουν ελαφρώς πτωτικό ξεκίνημα.

Όμως, γενικά η σημερινή μέρα θεωρείται σημαντική για τις διεθνείς αγορές, αφενός διότι ανακοινώνεται στις ΗΠΑ στις 15:30 ο δείκτης τιμών Παραγωγού για τον μήνα Ιούνιο, ενώ σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα β’ τριμήνου Coca Cola, Ιntel, Johnson & Johnson, Merrill Lynch.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο διοικητής της FED, κ. Ben Bernanke, καταθέτει στο Κογκρέσο Τετάρτη και Πέμπτη και οι traiders στις αγορές ομολόγων και συναλλάγματος περιμένουν να ζυγίσουν προσεκτικά τη φρασεολογία που θα χρησιμοποιηθεί και κυρίως τα σχόλια και τις κρίσεις για τα δάνεια στην αγορά κατοικίας και τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα στη Σοφοκλέους η εικόνα παραμένει μικτή.

Με κάποιους τίτλους να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά, όπως αυτό συνέβη χθες για Εθνική, ΕΧΑΕ, Αlpha Γκρίσιν και ΚΡΙ ΚΡΙ, όμως από εκεί και πέρα η γενικότερη εικόνα είναι αυτή που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα και δείχνει σχετική επιφυλακτικότητα για μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επιλεκτικές κινήσεις σε περιορισμένο αριθμό τίτλων.

Τεχνικά, δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά στη βραχυπρόθεσμη τάση και δεν πρόκειται να αλλάξει όσο ο FTSE δεν υποχωρήσει με κλείσιμο χαμηλότερα των 2.670 μονάδων.

Αν και χθες παρατηρήθηκαν κάποιες πρώτες αρνητικές αποκλίσεις.

Σε αυτήν την περίπτωση που ο εν λόγω δείκτης κινείται πάνω από το προαναφερθέν όριο, παραμένει πάντα ”ορατή” η προσέγγιση των 2.800 μονάδων.

Με τις πρώτες στηρίξεις να οριοθετούνται στις 2.700, 2.686 και 2.670 μονάδες και τις αντιστάσεις στις 2.720-25 και 2.790-2.800 μονάδες.

Συμπερασματικά, η σημερινή συνεδρίαση και ελλείψει σημαντικής ειδησεογραφίας δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε σχετικά ήπιους τόνους, ενώ σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει η τελική αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών, καθώς οι δεύτερες κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνουν να έχουν πάρει το προβάδισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v