Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντικές ρευστοποιήσεις στη Σοφοκλέους (upd)

Στα χνάρια των μεγάλων ευρωαγορών κινείται η Σοφοκλέους με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες υψηλότερες του 1% και τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών να ηγούνται της πτώσης.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Στα χνάρια των μεγάλων ευρωαγορών κινείται η Σοφοκλέους με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει απώλειες υψηλότερες του 1% και τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών να ηγούνται της πτώσης.

Είναι εμφανής η επιφυλακτικότητα που επικρατεί σε όλο σχεδόν το εύρος του ταμπλό και η οποία επιβεβαιώνεται όχι μόνο από την έλλειψη σημαντικού αριθμού θετικών ημερήσιων πρωταγωνιστών ή από την αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών, η οποία μέχρι στιγμής διαμορφώνεται στο 1 προς 2, αλλά και από το γεγονός ότι αρκετές δεκάδες τίτλων μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές, ενώ εξίσου σημαντικός είναι ο αριθμός των μετοχών, που δεν ξεπερνούν μέχρι στιγμής σε όγκο τα 5.000 τεμάχια.

Συμβαίνει ακόμη και στο τραπεζικό ταμπλό, όπου μέχρι στιγμής με ελάχιστες συναλλαγές κινούνται Αττικής, Γενική, Εγνατία, Ελλάδος, Εμπορική και Proton Bank.

Σε αυτό το ταμπλό, όπου φαίνεται να κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα, σε ”πράσινη απόχρωση” κινούνται με απλά θετικό πρόσημο ο κοινός τίτλος της Εγνατίας και με αξιοσημείωτα κέρδη, αλλά και συναλλαγές που ξεπερνούν το 1 εκατ. τεμάχια η μετοχή της MIG.

Από κει και πέρα και όσον αφορά τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, για μία ακόμη συνεδρίαση με αξιοσημείωτα κέρδη κινείται η Intralot.

Aντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για ΕΛΠΕ, Cosmote, Τιτάνας (σημαντικός δανεισμός τίτλων χθες στο ΧΠΑ), Βιοχάλκο και Eurobank, ενώ με αρνητικό πρόσημο Motor Oil, OTE, ΔΕΗ, ΟΠΑΟ, Coca Cola, Αlpha Bank, ΜΡΒ, Αγροτική, Εθνική, Κύπρου, Πειραιώς και ΤΤ.

Ο τζίρος ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 89,8 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 3.364.000 τεμάχια της Vivartia στα 25 ευρώ, 200.000 τεμάχια του ΟΤΕ στα 22,94 ευρώ, και 220.000 δικαιώματα της Alapis στα 4,80 ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή του σχολίου, λείπουν οι σημαντικοί ημερήσιοι πρωταγωνιστές, ενώ από τους λίγους μέχρι στιγμής υπάρχοντες θα μπορούσε να επισημανθεί η σχετική κινητικότητα που παρουσιάζονται σε ΝΕΛ, Κούμπα, Αλουμύλ, Ιατρικό, ΑΕΓΕΚ, Κυριακίδη, Μαίλλη, Vivartia, Δούρο, Centric, SingularLogic, Alpha Γκρίσιν.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν να δουν τις διαθέσεις αγοράς μετά τις 13:55 και με δεδομένη τη σχετική ”άπνοια” που επικρατεί στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και κυρίως στους δεικτοβαρείς τίτλους, αν και κατά πόσο η κυλιόμενη ρευστότητα θα μεταφερθεί σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση αυξάνοντας το ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v