Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απαλλαγή του Μπογδάνου ζήτησε ο εισαγγελέας

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί πιθανότατα η ετυμηγορία των δικαστών του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται, η υπόθεση με τις μετοχές φούσκες. Χθες ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των Μούστου, Ράνιου, Μπατατούδη, και Τασόγλου, ενώ ζήτησε να απαλλαγεί της κατηγορίας, λόγω αμφιβολιών, ο επιχειρηματίας Ηλίας Μπογδάνος.

Απαλλαγή του Μπογδάνου ζήτησε ο εισαγγελέας

της Εύας Καραμανώλη

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί πιθανότατα η ετυμηγορία των δικαστών του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται, η υπόθεση με τις μετοχές φούσκες.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται μετα από αναίρεση που άσκησε ο Αρειος Πάγος, οι χρηματιστές, Ιωάννης Μούστος και Δημήτρης Ράνιος καθώς και οι επιχειρηματίες Γιώργος Μπατατούδης, Σπύρος Τασόγλου και Ηλίας Μπογδάνος.

Οι έξι κατηγορούμενοι καθώς και άλλοι πέντε επιχειρηματίες και χρηματιστές είχαν απαλλαγεί με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου τον περασμένο Ιανουάριο από κατηγορίες σχετικές με τις μετοχές φούσκες στο χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2001.

Ωστόσο ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου ως προς τους έξι επιχειρηματίες και χρηματιστές με το σκεπτικό ότι αυτή πάσχει από ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία καθώς και ότι έγινε εσφαλμένη εφαρμογή και ερμηνεία του νόμου.

Χθες ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των Μούστου, Ράνιου, Μπατατούδη, και Τασόγλου, ενώ ζήτησε να απαλλαγεί της κατηγορίας, λόγω αμφιβολιών, ο επιχειρηματίας Ηλίας Μπογδάνος.

Στο μεταξύ ανεβλήθη για τις 20 Νοεμβρίου η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, της υπόθεσης με κατηγορούμενους την πρώην 19η τακτική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και τον δικηγόρο Αθανάσιο Βαρλάμη.

Η υπόθεση αφορά τους χειρισμούς της πρώην δικαστή κατά την ανάκριση που διενήργησε για τις μετοχές-φούσκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v