Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Πέμπτης

Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ οι 10.233.154 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας Νηρέας, που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Γενική συνέλευση για τις Νίκας, EFG Eurobank Ergasias, Νίκος Γκάλης, Αεγέκ, Παΐρης και Βιοσώλ.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

Διάφορα

* Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης θα παρουσιάσει στις 13.00, σε συνέντευξη Τύπου το Σχέδιο Νόμου για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

* Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, θα συναντηθεί στις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρκο Κυπριανού. Στις 11:00, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το Προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ) και στις 12:30 με το Προεδρείο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ).

Αποκοπή μερισμάτων

Ιντερτέκ: 0,11 ευρώ

Εταιρικές πράξεις

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 10.233.154 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ”ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.” που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 51.165.773 (ΚΟ) μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,50 ευρώ εκάστης.

Γενικές συνελεύσεις

Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, κατόπιν σχετικής αίτησης των μετόχων της Εταιρείας Gelstand Ltd και Del Mar Invest Ltd, oι οποίες από κοινού εκπροσωπούν ποσοστό περίπου 10.009% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας, στις 14:00, στα γραφεία της Εταιρίας, στο 22ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, στον Άγιο Στέφανο Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Τροποποίηση του άρθρου 19 του Καταστατικού ώστε οι εταιρείες Gelstand Ltd και Del Mar Invest Ltd ενεργούσες από κοινού να δύνανται να διορίζουν ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου με μόνη προϋπόθεση για την άσκηση του εν λόγω δικαιώματος την κατοχή από τις δύο παραπάνω εταιρείες ποσοστού άνω του 10% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά τον χρόνο άσκησης του δικαιώματος αυτού, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 18 του κ.ν. 2190/1920.

2. Έγκριση εκλογής μελών Δ.Σ. σε αντικατάσταση παραιτηθέντων και επικύρωση της ιδιότητας των νέων μελών Δ.Σ. ως Ανεξαρτήτων, Μη Εκτελεστικών και Εκτελεστικών.

3. Διάφορες άλλες ανακοινώσεις.

4. Παροχή εξουσιοδότησης στον Πρόεδρο και στο Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης να υπογράψουν και επικυρώσουν το Πρακτικό της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, στις 10:00, στην Αθήνα, στο Μποδοσάκειο Ιδρυμα, αίθουσα Ιωάννης Σ. Λάτσης, Αμαλίας 20, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφισταμένων μετόχων. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Τράπεζας. Παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο για άμεση εκποίηση των κλασματικών δικαιωμάτων που τυχόν προκύπτουν από την ανωτέρω αύξηση και απόδοση στους δικαιούχους του προϊόντος της εκποίησης.

2. Επικύρωση προσωρινού διορισμού μέλους του Δ.Σ.

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΚΕΝΤΡΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Α.Ε.: Α’ Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 11:00, στα γραφεία της έδρας της Εταιρίαs, Αλεξ. Παπαναστασίου 31, Θεσ/νικη, 2ος όροφος, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή προς έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της δέκατης τέταρτης (14ης) Εταιρικής Χρήσης 2006 (από 1.1.2006 έως 31.12.2006) μετά από ανάγνωση των Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή και απόφαση για τη μη διανομή μερίσματος.

2. Απόφαση για την απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τη χρήση 2006.

3. Εκλογή ενός Τακτικού και ενός Αναπληρωματικού Ελεγκτή από το σώμα των Ορκωτών Ελεγκτών για τον έλεγχο της χρήσης 01.01.2007 έως 31.12.2007 και καθορισμός της αμοιβής τους.

4. Έγκριση αμοιβών και αποζημιώσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση 2006, και προέγκριση ανώτατου ορίου αμοιβών για τη χρονική περίοδο από 01/07/2007 έως 30/06/2008.

5. Χορήγηση άδειας σύμφωνα με το άρθρο 23 παρ. 1 του ΚΝ.2190/1920 στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και σε Διευθυντές να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια άλλων εταιριών.

6. Έγκριση συμβάσεων μεταξύ της εταιρίας και μελών του Δ.Σ. κατ’ άρθρο 23α παρ. 2 του ΚΝ.2190/1920.

7. Άλλα θέματα και ανακοινώσεις.

ΑΕΓΕΚ Α.Ε.: Α. Α’ Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων κατόχων κοινών μετοχών της Εταιρίας, στις 12:00, στα γραφεία της Εταιρίαs, Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 18-20, στο Δήμο Αμαρουσίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με ακύρωση, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 16 παρ. 12 του ΚΝ 2190/1920, 138.590 ιδίων προνομιούχων άνευ δικαιώματος ψήφου μετοχών της εταιρίας, λόγω συμπλήρωσης της προθεσμίας 3 ετών από την ημερομηνία απόκτησής τους. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας κατά τα ανωτέρω. Β. Α’ Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων κατόχων προνομιούχων μετοχών της Εταιρίας, στις 12:30, στα γραφεία της Εταιρίαs, Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 18-20, στο Δήμο Αμαρουσίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με ακύρωση, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 16 παρ. 12 του ΚΝ 2190/1920, 138.590 ιδίων προνομιούχων άνευ δικαιώματος ψήφου μετοχών της εταιρίας, λόγω συμπλήρωσης της προθεσμίας 3 ετών από την ημερομηνία απόκτησής τους. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας κατά τα ανωτέρω.

Ε. ΠΑΪΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ: Α’ Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 11:00, στα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας, Θέση Γκορυτσά, στον Ασπρόπυργο, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Τροποποίηση του άρθρου 3 του Καταστατικού της Εταιρείας, με προσθήκη στο σκοπό και της δραστηριότητας της αποθήκευσης. Δικαίωμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση έχουν οι μέτοχοι που έχουν προβεί σε αποϋλοποίηση των μετοχών τους σύμφωνα με το Νόμο.

ΒΙΟΣΩΛ Α.Β.Ε.: Επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων κατόχων προνομιούχων μετοχών της Εταιρίας, στις 12:00, στην έδρα της Εταιρίας, θέση Πετρέζα, Σπάτα Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση προγράμματος διάθεσης μετοχών στο προσωπικό και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, καθώς και των συνδεδεμένων, με αυτήν, εταιριών κατά την έννοια του άρθρου 42ε§5 με την μορφή δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς των μετοχών αυτών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13§9 του ΚΝ2190/1920 όπως ισχύει.

2. Διάφορες προτάσεις και ανακοινώσεις

Εκδηλώσεις

* Το Χρηματιστήριο Αθηνών διοργανώνει εκδήλωση για την εισαγωγή των νέων μετοχών της Marfin Investment Group στο ΧΑ, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στις 11:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ομίλου ΕΧΑΕ.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας.

- Ανακοίνωση του δείκτη των δεικτών (Ιούνιος).

Αγγλία

- Λιανικές πωλήσεις (Ιούνιος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v