Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέριξ των 5.100 με οδηγό τα blue chips

Ανοδικά ξεκίνησε και συνεχίζεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση στη Σοφοκλέους, με τα blue chips να δίνουν τον τόνο. Κανένας τίτλος από αυτούς του FT 20 δεν κινείται με αρνητικό πρόσημο, ενώ στο 4 προς 1 διαμορφώνεται η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδικά όπως και αναμενόταν ξεκίνησε η συνεδρίαση, με το ενδιαφέρον να ξεκινά από την υψηλή κεφαλαιοποίηση και να επεκτείνεται σε μεσαία και μικρότερη διαμορφώνοντας τη μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών στο 4 προς 1.

Με αρκετούς μάλιστα θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές να καταγράφουν αξιοσημείωτα κέρδη.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του FTSE, ούτε μία δεν κινείται με αρνητικό πρόσημο.

Αντίθετα, αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφουν Εμπορική, ΜΟΗ, ΙΝΛΟΤ, Τιτάνας και Βιοχάλκο και θετική μεταβολή Alpha Bank, Εθνική, Εurobank, Κύπρου, Τ.Τ., ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, Cosmote, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΕΧ και Coca Cola.

Ο Γ.Δ. 15 λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης κινείται μεταξύ 5.113,07 και 5.087,44 μονάδων, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 69 εκατ., από τα οποία τα 22,3 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, με τις κυριότερες από αυτές 100.000 τεμάχια της Vivartia στα 25 ευρώ, 1.176.500 τεμάχια της MIG στα 7,20 ευρώ και 370.000 τεμάχια της Eurobank στα 27 ευρώ.

Ασφαλώς μεγαλύτερη κινητικότητα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, πιθανόν να εμφανιστεί μετά τις 13:55 και σε περίπτωση που ο Γ.Δ. συνεχίσει να κινείται σε πράσινο φόντο, όμως, μέχρι στιγμής από τους ημερήσιους πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν Eurodrip, ANEK, Attica Group, Κέκροψ, Κούμπας, ΑΛΚΟ, ΣΙΔΜΑ, ΕΥΠΙΚ, Δομική Κρήτης, Λύκος, Spider, Εβροφάρμα, ΕΛΓΕΚΑ, ΕΛΙΧΘ, Κρι-Κρι, Περσέας, ΕΛΥΦ, Fashion Box, Ναυτεμπορική.

Παραμένει τεχνικά ζητούμενο το κλείσιμο του Γ.Δ. υψηλότερα των 5.121 ή τουλάχιστον των 5.105 μονάδων, προκειμένου να συνεχίσουν να παραμένουν ”ζωντανές” όλες οι προϋποθέσεις για επαναπροσέγγιση των πρόσφατων υψηλών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v