Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εκδόσεις (ξανά) στο επίκεντρο

Ανοδικά ξεκίνησε, όπως αναμενόταν, η σημερινή συνεδρίαση, έστω και αν σταδιακά ο δείκτης έχει απολέσει τα αρχικά του κέρδη και κινείται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, εικόνα που παρουσιάζουν και τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Τις μέχρι στιγμής εντυπώσεις φαίνεται να κερδίζει ο κλάδος των εκδόσεων, ενώ στο 3 προς 1 διαμορφώνεται η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών. Νέο ιστορικό υψηλό για ΕΤΕ (46,10).

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδικά εξελίσσεται μέχρι στιγμής η συνεδρίαση, καθώς λίγο πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα, ο Γ.Δ. κινείται με θετικό πρόσημο, αλλά έχει απομακρυνθεί από το υψηλό ημέρας των 5.136,28 μονάδων, ενώ πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος κινούνται μέχρι στιγμής και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η γενικότερη εικόνα του ταμπλό παραμένει θετική, αλλά ο αρχικός ενθουσιασμός, τουλάχιστον όσον αφορά στους δεικτοβαρείς τίτλους, έχει μειωθεί αρκετά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα και τη σχετική υποχώρηση του δείκτη.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις μετοχές του FTSE με κέρδη μεγαλύτερα του 2% κινείται μόνο η ΜΟΗ.

Ενώ, αντίθετα, απώλειες μεγαλύτερες του 2% καταγράφει ο τίτλος της ΔΕΗ.

Μικτή η εικόνα και στο τραπεζικό ταμπλό, όπου με θετικό πρόσημο κινούνται Alpha Bank, Eμπορική, Εθνική, ενώ με απώλειες, που όμως, δεν ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα, κινούνται Eurobank, Κύπρου, ΜΡΒ, Πειραιώς και Τ.Τ.

Επίσης, από τους υπόλοιπους τίτλους του ”20άρη” θετικά κινούνται Cosmote, ΟΠΑΠ, Τιτάνας, ΕΛΤΕΧ, Βιοχάλκο και αρνητικά ΕΛΠΕ και ΟΤΕ.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η μέχρι στιγμής συνεδρίαση ανήκει στον κλάδο των εκδόσεων, όπου όλοι σχεδόν οι τίτλοι των εκδοτικών εταιριών πλην Αττικών Εκδόσεων και Καθημερινής κινούνται με τουλάχιστον αξιοσημείωτα κέρδη, όμως τα μεγαλύτερα τα καταγράφουν οι τρεις ”βαρύτεροι” τίτλοι, δηλ. ΔΟΛ, Τεγόπουλος και Πήγασος, ο οποίος έχει ξεπεράσει το πρώτο όριο ανόδου και κινείται προς το δεύτερο.

Ενώ αξιοσημείωτα κέρδη για ακόμη μία συνεδρίαση καταγράφει ο τίτλος της Ναυτεμπορικής.

Πλην αυτών, αρκετοί ακόμη είναι οι μέχρι στιγμής θετικοί ημερήσιοι πρωταγωνιστές, που δείχνουν να αξίζουν προσοχής, όπως Olympic Catering, ANEK, Everest, Lannet, Alko, Attica, Βαλκάν, Ιντρακάτ, Τέρνα, ΔΙΑΣ Ιχθ., Σελόντα, Σάνυο, Βογιατζόγλου, Εlmec Sport, Centric, Σφακιανάκης, Unibrain, Microland.

O τζίρος πριν συμπληρωθεί μία ώρα συνεδρίασης ξεπερνά τα 119 εκατ., από τα οποία τα 51 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 800.000 τεμάχια της ΕΧΑΕ στα 22,76 ευρώ, 3.150.000 τεμάχια της MIG στα 7,34 ευρώ, 150.000 της Νεοχημικής στα 21,20 ευρώ, 400.000 τεμάχια της Τέρνα στα 14,10 ευρώ και 35.000 τεμάχια της Βωβός στα 24 ευρώ.

Παραμένει τεχνικά ζητούμενο το κλείσιμο του δείκτη υψηλότερα των 5.099 μονάδων, ενώ θα θεωρηθεί τεχνική επιτυχία πιθανό κλείσιμο υψηλότερα των 5.150 μονάδων σε μία συνεδρίαση που έχει ακόμη πολύ χρόνο για να δείξει τις διαθέσεις της.

Ενώ η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο 3 προς 1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v