Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Κύπρου: Υψηλότερη τιμή-στόχος από Citigroup

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για την Τράπεζα Κύπρου στα 17 ευρώ, έναντι 16 ευρώ προηγουμένως, προχωρά η Citigroup, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή. H Citigroup προβλέπει ότι το ROE της τράπεζας θα ενισχυθεί στο 31% έως το 2009, από 7% το 2004 και 22% το 2006.

Τρ. Κύπρου: Υψηλότερη τιμή-στόχος από Citigroup
Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για την Τράπεζα Κύπρου στα 17 ευρώ, έναντι 16 ευρώ προηγουμένως, προχωρά η Citigroup, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή.

Η αναβάθμιση της τιμής-στόχου αποδίδεται από τον διεθνή οίκο στην επικείμενη δραστηριότητα του ομίλου στη ρωσική αγορά, αλλά και στην υψηλή εισροή ρωσικών κεφαλαίων όχι μόνο στην Τράπεζα Κύπρου αλλά εν γένει στην τραπεζική αγορά της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι ο ρυθμός αύξησης των καταθέσεων για το σύνολο του κυπριακού τραπεζικού κλάδου ενισχύθηκε 25% σε ετήσια βάση στο α’ τρίμηνο του 2007, ενώ ο αντίστοιχος που αφορά σε κεφάλαια προερχόμενα από το εξωτερικό σημείωσε άνοδο 30%.

Παράλληλα η Citigroup προβλέπει ότι το ROE της Τράπεζας Κύπρου θα ενισχυθεί στο 31% έως το 2009 (από 7% το 2004 και 22% το 2006). Γενικότερα η θετική πορεία της κυπριακής αγοράς αναμένεται ότι θα ”αποτυπωθεί” στα οικονομικά αποτελέσματα της τράπεζας στα επόμενα τρίμηνα.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 23ης Ιουλίου στα 13,28 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v