Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρυθμούς ραστώνης η αγορά

Η επιφυλακτικότητα και η έλλειψη ”βοηθειών” από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους είναι τα κυρίαρχα στοιχεία στη συμπεριφορά της Σοφοκλέους στις συνθήκες του... καύσωνα. Εξαιρετικά χαμηλές συναλλαγές, στενό εύρος διακύμανσης, σημαντικός αριθμός μετοχών που δεν έχουν πραγματοποιήσει πράξη, ενώ μέχρι στιγμής στο 1 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα διολισθαίνει η Σοφοκλέους, ακολουθώντας ουσιαστικά την κίνηση των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο Γ.Δ. κινείται μόνιμα μέχρι στιγμής με αρνητικό πρόσημο σε ένα εξαιρετικά στενό εύρος μόλις 14 μονάδων (ενδοσυνεδριακό υψηλό 5.052,02, χαμηλό 5.038,16), ενώ τα τελευταία λεπτά υπάρχουν κάποιες πρώτες διαθέσεις σχετικής ανοδικής αντίδρασης.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει να βοηθήσουν οι θεωρούμενοι δεικτοβαρείς τίτλοι, από τους οποίους τουλάχιστον μέχρι στιγμής ούτε ένας δεν καταγράφει αξιοσημείωτα κέρδη.

Και με απλώς θετικό πρόσημο κινούνται ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΟΤΕ, Ιntralot, Αlpha Bank, ΕΤΕ και Τ.Τ.

Αντίθετα, εκ νέου με απώλειες που ξεπερνούν τις 2 ποσοστιαίες μονάδες κινείται μέχρι στιγμής ο τίτλος της ΔΕΗ, σχετικά αξιοσημείωτες απώλειες για Τιτάνα, ΜΡΒ, ενώ με αρνητικό πρόσημο κινούνται Cosmote, OΠΑΠ, ΕΛΤΕΧ, Βιοχάλκο, Coca Cola, Eμπορική, Eurobank, Kύπρου και Πειραιώς.

Η μέχρι στιγμής αναλογία διαμορφώνεται περίπου στο 1 προς 1, όμως το κυριότερο χαρακτηριστικό της μέχρι στιγμής συνεδρίασης είναι οι σχετικά χαμηλές συναλλαγές, με τον τζίρο μόλις και μετά βίας να ξεπερνά τα 36 εκατ., από τα οποία τα 2,7 αφορούν σε πακέτα, καθώς άλλαξαν χέρια 100.000 τεμάχια της Πειραιώς στα 26,70 ευρώ, ενώ περίπου 100 μετοχές μέχρι στιγμής δεν έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγή.

Από τους λίγους θετικούς πρωταγωνιστές ξεχωρίζει ο τίτλος της ΕΧΑΕ που κινείται προς νέα ιστορικά υψηλά, ενώ από εκεί και χαμηλότερα αξιοσημείωτη κινητικότητα καταγράφεται σε ΝΕΛ, Βιοτέρ, Παΐρη, Spider, Imperio, Επίλεκτο, Elmec, Σφακιανάκη, Unibrain και Unisystems.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, παραμένει τεχνικά ζητούμενο το κλείσιμο του Γ.Δ. υψηλότερα των 5.030 μονάδων, προκειμένου να μην μπει σε δοκιμασία η επόμενη στήριξη που οριοθετείται μεταξύ 5.004 – 5.002 μονάδων.

Σε περίπτωση δε ανοδικής αντίδρασης και κίνησης σε υψηλότερα επίπεδα, θα ήταν εξαιρετικά θετικό το κλείσιμο υψηλότερα των 5.099 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v