Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αναστροφή μέσω τραπεζών

Περιορίζουν κάπως τις απώλειές τους τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ για μία ακόμη συνεδρίαση έδειξε να λειτουργεί πυροσβεστικά στις εισαγόμενες ανησυχίες η διπλή ζώνη άμυνας (φήμες – προσδοκίες) στη Σοφοκλέους. Στη μέχρι στιγμής ανοδική αντίδραση που φέρνει τον Δείκτη σε οριακά θετικό πρόσημο ηγείται ο τραπεζικός κλάδος, στο 1 προς 2 η σχέση ανοδικών – πτωτικών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Φαίνεται να λειτουργεί μέχρι στιγμής η διπλή ζώνη άμυνας (φήμες – προσδοκίες) στη Σοφοκλέους και σε συνδυασμό με το ότι περιορίζουν κάπως τις απώλειές τους και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο Γ.Δ. εδώ και λίγη ώρα φλερτάρει με το θετικό πρόσημο, δείχνοντας ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να το αποκτήσει και να κινηθεί υψηλότερα.

Σε αυτό το τελευταίο ρόλο ”ατμομηχανής” φαίνεται να παίζει ο τραπεζικός δείκτης (+0,64%), ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο ταγού να οδηγήσει την αγορά ει δυνατόν υψηλότερα.

Άλλωστε, τα κέρδη της Πειραιώς που ξεπερνούν τις 2 ποσοστιαίες μονάδες, όπως και του Τ.Τ., και τα αξιοσημείωτα κέρδη των Κύπρου και Αγροτικής συγκλίνουν σε μια τέτοια άποψη.

Από τους υπόλοιπους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, με απλώς θετικό πρόσημο κινούνται Τιτάνας, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΕΧ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική.

Αντίθετα, παραμένουν σε αξιοσημείωτες απώλειες Coca Cola, Βιοχάλκο και Intralot, ενώ οι υπόλοιπες μετοχές του ”20άρη” κινούνται ελαφρώς χαμηλότερα του προηγούμενου κλεισίματος.

Σαφώς βελτιωμένη και η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών που διαμορφώνεται στο 1 προς 2, ενώ κάποιοι πρώτοι τίτλοι έχουν εμφανίσει διαθέσεις αξιοσημείωτων ημερήσιων αποδόσεων και θεωρείται πιθανό αυτό να έχει και συνέχεια μετά τις 13:55, που θα μπει στο σύστημα συναλλαγών και το υπόλοιπο μέρος του ταμπλό.

Ανοδική συνεδρίαση και στην αγορά Παραγώγων, και μάλιστα με τα συμβόλαια της υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν μεγαλύτερα κέρδη από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, μειώνοντας τις υποτιμήσεις.

Τεχνικά, παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Δείκτη υψηλότερα των 5.030 μ. και ακόμη καλύτερα των 5.085 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v