Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Τετάρτης

Από σήμερα παύει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των δικαιωμάτων συμμετοχής (ΟΛΥΜΠΔ) της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Επίσης, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι νέες μετοχές των εταιριών Κύπρου, Infotech, ALCO, ΝΕΛ, Σφακιανάκης και Unibrain. Οι μετοχές του Ιασώ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου.

Η ατζέντα της Τετάρτης
Σήμερα, Τετάρτη

Εταιρικές πράξεις

* Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 241.837 νέες (KO) μετοχές της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ, που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock options) από το προσωπικό του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου. Συνολικά ασκήθηκαν δικαιώματα προαιρέσεως αγοράς για 241.837 μετοχές από 335 δικαιούχους σε τιμή διάθεσης μετοχής 6,34 ευρώ. Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 562.276.258 (ΚΟ) μετοχές.

* Από σήμερα παύει η διαπραγμάτευση του συνόλου των 709.800 (ΠΟ) μετοχών της εταιρίας ΒΙΣ Α.Ε. προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες κοινές ονομαστικές μετοχές. Η επαναδιαπραγμάτευση των 709.800 νέων (ΚΟ) μετοχών της εταιρίας ορίζεται για την 1η/8/2007.

* Από σήμερα οι μετοχές της εταιρίας ΑΛΚΟ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών, σε αναλογία 1 νέα (ΚΟ) μετοχή για κάθε 10 παλαιές (ΚΟ). Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίζεται η 1η/8/2007.

* Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 5.586.250 νέες (ΚO) μετοχές της εταιρίας ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ INFOTECH που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών. Από την ίδια ημερομηνία το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 11.172.500 (ΚO) μετοχές.

* Από σήμερα οι μετοχές της εταιρίας EUROLINE ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΧ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία μετοχής 2,55 ευρώ (από 3,63 ευρώ).

* Από σήμερα οι μετοχές της εταιρίας ΙΑΣΩ Α.Ε. είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία μετοχής 0,53 ευρώ (από 1,53), λόγω μεταβολής του μετοχικού της κεφαλαίου και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού 1,00 ευρώ ανά μετοχή.

* Από σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 10.567.486 νέες (ΚO) μετοχές της εταιρίας ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε. που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών. Από την ίδια ημερομηνία το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. ανέρχεται σε 116.242.337 (ΚO) μετοχές.

* Από σήμερα επαναδιαπραγματεύονται οι 12.702.080 (ΚΟ) μετοχές ονομαστικής αξίας 0,37 ευρώ της εταιρίας ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Α.Ε. και εντάσσονται προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Επιτήρησης. Η τιμή έναρξης επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών ορίστηκε από τον σύμβουλο σε 0,45 ευρώ εκάστη. Το ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής των μετοχών θα είναι ελεύθερο για τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης.

* Από σήμερα παύει η διαπραγμάτευση στο Χ.Α. των δικαιωμάτων συμμετοχής (ΟΛΥΜΠΔ) της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ Α.Ε. στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ημερομηνία λήξης άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται η 30ή/7/2007.

* Από σήμερα οι μετοχές της εταιρίας ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία μετοχής 0,50 ευρώ (αύξηση από 0,92 σε 1,50 ευρώ και μείωση από 1,50 σε 0,50 ευρώ) και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στο split των μετοχών της, στα πλαίσια του οποίου εκδίδονται και διανέμονται δωρεάν 26.325.000 νέες (ΚΟ) μετοχές, σε αναλογία 2 νέες (ΚΟ) μετοχές για κάθε 1 παλαιά (ΚΟ). Ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών στο Χ.Α. ορίστηκε η 1η/8/2007.

* Από σήμερα οι μετοχές της UNIBRAIN Α.Ε. είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία μετοχής 0,40 ευρώ (από 1,20) και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στο split των μετοχών της, στα πλαίσια του οποίου εκδίδονται και διανέμονται δωρεάν 7.800.000 νέες (ΚΟ) μετοχές, σε αναλογία 2 νέες (ΚΟ) μετοχές για κάθε 1 παλαιά (ΚΟ) μετοχή. Ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών στο Χ.Α. ορίστηκε η 1η/8/2007.

Διάφορα

* Συνεδριάζει στις 12:00 η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων με θέμα τους διαγωνισμούς για τα τουριστικά ακίνητα.

Γενικές συνελεύσεις

MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στις 17:00, στην αίθουσα συνελεύσεων των γραφείων της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος Α.Ε., Λ. Κηφισίας 24Β, στο ισόγειο, στο Αμαρούσιο Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 9 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύει σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου και σε μέλη του προσωπικού της εταιρίας καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το διοικητικό της συμβούλιο.

2. Αγορά ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 του Κ.Ν. 2190/1920 όπως αυτό ισχύει.

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε.: Πρώτη επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στις 10:30, επί του πλοίου της εταιρίας που θα είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Τροποποίηση όρων έκδοσης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που αποφασίστηκε από τις γενικές συνελεύσεις των μετόχων στις 5/7/2006 και στις 30/10/2006.

2. Διάφορες εγκρίσεις - ανακοινώσεις.

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε.: Δεύτερη επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στις 11:30, επί του πλοίου της εταιρίας που θα είναι ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Θέσπιση νέου προγράμματος παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option) σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, σε στελέχη της εταιρίας και συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών και τροποποίηση υφιστάμενων σχετικών προγραμμάτων.

2. Διάφορες εγκρίσεις - ανακοινώσεις.

VIVERE ENTERTAINMENT Α.Ε.: Επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετοχών της εταιρίας στις 13:00, στα γραφεία της έδρας της, Μεταξά 48 και Πανδώρας 9, με θέματα ημερησίας διάταξης:

1. Υποβολή και έγκριση: α) του από 05.04.2007 σχεδίου συμβάσεως συγχωνεύσεως της εταιρίας διά απορρόφησης της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΞΕΝΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και τον διακριτικό τίτλο ΚΑΖΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε., β) της επεξηγηματικής έκθεσης του ως άνω σχεδίου, γ) της έκθεσης του ορκωτού ελεγκτή για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της απορροφούμενης εταιρίας.

2. Έγκριση της συγχώνευσης της εταιρίας διά απορρόφησης της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΞΕΝΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και τον διακριτικό τίτλο ΚΑΖΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε. σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 παρ. 2 και 69-77 του Κ.Ν. 2190/1920 και 1-5 του Κ.Ν. 2166/1993.

3. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας λόγω της απορρόφησης της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΚΑΖΙΝΟ ΚΑΙ ΞΕΝΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. με τον διακριτικό τίτλο ΚΑΖΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε. και τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.

4. Παροχή εξουσιοδότησης για υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης συμβάσεως συγχώνευσης.

5. Εξέταση της προοπτικής απόσχισης του κλάδου της εμπορίας ειδών και υπηρεσιών μουσικής ήχου και εικόνας.

Οικονομικά αποτελέσματα

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου 2007.

Διεθνή

ΗΠΑ

- Πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών (Ιούνιος).

- Έκδοση του Beige Book της FED

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v