Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρου: Υψηλότερες προβλέψεις από Citi- D. Bank

Θετικότερα του αναμενομένου χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα εξαμήνου της Τράπεζας Κύπρου οι αναλυτές επισημαίνοντας τη βελτίωση του επιτοκιακού περιθωρίου, αλλά και την υψηλότερη των εκτιμήσεων συμπεριφορά των εσόδων από τόκους. Αναβαθμίσεις προβλέψεων απο Deutsche Bank και Citigroup.

Κύπρου: Υψηλότερες προβλέψεις από Citi- D. Bank
Θετικότερα του αναμενομένου χαρακτηρίζουν τα αποτελέσματα εξαμήνου της Τράπεζας Κύπρου οι αναλυτές, επισημαίνοντας τη βελτίωση του επιτοκιακού περιθωρίου, την υψηλότερη των εκτιμήσεων συμπεριφορά των εσόδων από τόκους, αλλά και τα περιορισμένα κόστη για προβλέψεις.

Σε ανοδικές αναθεωρήσεις των προβλέψεών τους για τα κέρδη της τράπεζας προχωρούν οι Citigroup και Deutsche Bank.

Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα εξαμήνου από τα οποία προκύπτει πως τα κέρδη της εμφάνισαν αύξηση 57,91% και διαμορφώθηκαν σε 230,016 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα κέρδη α΄ εξαμήνου θα τρέξουν με ρυθμό περίπου 49%.

Ειδικότερα η Deutsche Bank αναθεωρεί υψηλότερα κατά 4% για το 2007 και 2% για το 2009 τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της Κύπρου, προβλέποντας ότι η μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή της περιόδου 2007-09 θα τρέξει με ρυθμό 25%.

Ο διεθνής οίκος στην έκθεσή του (25/07) επαναδιατυπώνει την τιμή – στόχο των 17 ευρώ και τη σύσταση ”buy” για τη μετοχή της τράπεζας.

Εξάλλου, ως ”ιδιαίτερα ισχυρά” χαρακτηρίζει τα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου της τράπεζας η Citigroup, σε έκθεσή της (26/7), προχωρώντας σε αναβάθμιση των προβλέψεων για τα καθαρά κέρδη της τράπεζας στο 4% για το σύνολο του 2007 και στο 5% για τη διετία 2008-09.

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη ανά μετοχή προχωρά σε αναβάθμισή μεταξύ 1% και 2% για τη διετία 2008-09. Η τιμή - στόχος παραμένει στα 17 ευρώ, ενώ η σύσταση διατηρείται στο ”buy”.

Υπεράνω των εκτιμήσεών της και των συγκλινουσών εκτιμήσεων χαρακτηρίζει η EFG Sec τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου.

Η χρηματιστηριακή που αναφέρει ότι τα αποτελέσματα είναι στο πάνω μέρος των προσδοκιών και εκτιμά ότι ”θα ικανοποιήσουν”, επισημαίνει τη διεύρυνση του επιτοκιακού περιθωρίου, τη βελτίωση του λόγου κόστους- εσόδων.

”Ισχυρά” χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Alpha Finance επισημαίνοντας πως αυτά ενισχύθηκαν από τα οριακά υψηλότερα του αναμενομένου καθαρά έσοδα από τόκους και τα χαμηλότερα του αναμενομένου επισφαλή δάνεια.

Συνολικά καλά κρίνει τα αποτελέσματα και η Marfin Egnatia, χωρίς να αποκλείει αναβαθμίσεις. Στους βασικούς λόγους βελτίωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου της Κύπρου, η Marfin αναφέρει τους υψηλότερους όγκους, τη μετακίνηση του δανειακού χαρτοφυλακίου σε προϊόντα υψηλότερων αποδόσεων, τη βελτίωση του επιτοκιακού περιθωρίου του ομίλου, τον χαμηλότερο λόγο κόστους- εσόδων και τη σημαντική μείωση του κόστους κινδύνου.

Ικανοποιημένη δηλώνει η Νational Sec- P&K από τα αποτελέσματα της Κύπρου, διατηρώντας την τιμή στόχο για την μετοχή στα 15,1 ευρώ και τη σύσταση σε ”overweight”. Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά, λόγω της ισχυρής αύξησης των εσόδων, της ήπιας ανόδου του κόστους και τη σημαντική μείωση στο κόστος για προβλέψεις.



Τα καθαρά κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις κατά 9,3% λόγω των αυξημένων εσόδων, αναφέρει η Proton, που και αυτή χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ισχυρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v