Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεγάλη διόρθωση στη Σοφοκλέους (update)

Κινούνται χαμηλότερα οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές και η Σοφοκλέους μην έχοντας τις αμυντικές διαθέσεις των προηγούμενων συνεδριάσεων φαίνεται να ακολουθεί αυτήν τη ”νότια” κίνηση, διασπώντας τις 4.977 μονάδες. Από τους δεικτοβαρείς τίτλους διασώζεται μόνο η Εμπορική, στο 1 προς 6 η σχέση ανοδικών – πτωτικών, ενώ επιθετικότερες διαθέσεις δείχνουν οι πωλητές στη μικρή κεφαλαιοποίηση.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Βαραίνει η εικόνα των μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και σε αυτό ακολουθεί και η Σοφοκλέους, μην έχοντας μέχρι στιγμής επιδείξει τις αμυντικές διαθέσεις των προηγούμενων συνεδριάσεων.

Έτσι, το όποιο ενδιαφέρον πλέον περιορίζεται στο αν θα διασπαστεί καθοδικά η όχι το ψυχολογικό όριο των 5.000 μονάδων, που βρίσκεται πλέον ο Γ.Δ. με απώλειες 1,3%, ενώ η πτώση της τελευταίας ώρας αύξησε σχετικά και τη μικτή αξία συναλλαγών, που πλέον ξεπερνά τα 290 εκατ.

Από τις μετοχές του FTSE με αξιοσημείωτα κέρδη διασώζεται μόνο η Εμπορική, ενώ απώλειες μεγαλύτερες των 2 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφουν Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και Intralot.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφώνεται στο 1 προς 6 και 23 τίτλοι σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν τις 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Με τη μικρή κεφαλαιοποίηση να υφίσταται μέχρι στιγμής τις μεγαλύτερες συνέπειες.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE, που διαμορφώνει κλίμα και διαθέσεις, αυτός έχασε τις στηρίξεις στις 2.681 και 2.6871 μονάδες, ενώ η επόμενη οριοθετείται στις 2.659 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v