Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κερδίζουν τις εντυπώσεις οι πωλητές

Τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις συμπληρώνει ο Γενικός Δείκτης καθώς, οι πωλητές κέρδισαν για μία ακόμη συνεδρίαση τις εντυπώσεις. Απλωμένη στο μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό η επιφυλακτικότητα, καθώς η Σοφοκλέους επιβεβαίωσε ότι δεν έχει ”εσωτερικά καύσιμα” και εξαρτάται απόλυτα από την ”εισαγόμενη” τάση.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Αψιμαχίες μεταξύ αγοραστών – πωλητών με τους δεύτερους να κερδίζουν για μία ακόμα συνεδρίαση τις εντυπώσεις και ο Γενικός Δείκτης να συμπληρώνει τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Η επιφυλακτικότητα απλωμένη στο μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την τελική αναλογία μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών, με τις δεύτερες να είναι υπερδιπλάσιες των πρώτων, ενώ η Σοφοκλέους επιβεβαίωσε ότι δεν έχει ”εσωτερικά καύσιμα” και εξαρτάται απόλυτα από την ”εισαγόμενη” τάση.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου εκτιμούν ότι η ψυχολογία έχει χαλάσει ελαφρώς και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν σημαντικές επιχειρηματικές ειδήσεις, θα χρειαστούν αρκετές πειστικές ανοδικές συνεδριάσεις στα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια, προκειμένου να αποκατασταθεί η συγκρατημένη αισιοδοξία.

Τεχνικά και όσον αφορά τον FTSE που έκλεισε οριακά πάνω από την στήριξη 2589-85 μονάδες, οι επόμενες στηρίξεις οριοθετούνται στις 2570-62 και 2540-37 μονάδες. Οι αντιστάσεις στις 2610-16 και 2625-30 μονάδες.

Μόνο κλείσιμο υψηλότερα των 2630 μονάδων με ”φίλτρο” τουλάχιστον μίας συνεδρίασης επαναφέρει τον εν λόγω δείκτη σε ανοδικό κανάλι.

Πτωτικών συνεδριάσεων συνέχεια και στην Αγορά Παραγώγων με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές και τους εκεί εμπλεκόμενους να δείχνουν περισσότερο απαισιόδοξοι και να αυξάνουν τις υποτιμήσεις στα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε με διακυμάνσεις πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, όμως μετά τις 14.26 άρχισε να κινείται σε ”γλιστερό” έδαφος, υποχώρησε μέχρι τις 4829,53 και έκλεισε στις 4838,87 με απώλειες 0,70%, ενώ ο τζίρος ακούμπησε τα 400 εκατ. από τα οποία τα 53 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις μετοχές του FTSE με κέρδη μεγαλύτερα των τριών ποσοστιαίων μονάδων η ΔΕΗ, απλά θετικό πρόσημο για Τιτάνα και αμετάβλητη η Πειραιώς.

Αντίθετα απώλειες μεγαλύτερες του 2% για την MPB, αξιοσημείωτες απώλειες για Βιοχάλκο, Ελ. Πετρέλαια, ΟΤΕ, Coca-Cola, Cosmote, ενώ όλοι οι άλλοι τίτλοι του FTSE έκλεισαν με απώλειες που δεν ξεπέρασαν το 1%.

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική η τελική εικόνα με 81 ανοδικές μετοχές έναντι 179 πτωτικών, ενώ 14 τίτλοι κατέγραψαν απώλειες από 4 έως 19,61%.

Από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές στο όριο πτώσης και με εντυπωσιακές συναλλαγές ο Ικτίνος, ακόμα μία αρνητική συνεδρίαση για τον Χατζηιωάννου, ενώ από τους θετικούς ξεχώρισαν Παρνασσός, Centric, Ελγέκα, Καλπίνης, ΚΛΜ (νέο ιστορικό υψηλό), Μουζάκης, Άλφα Γκρίσιν και Nexans.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v