Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Καραμούζης: Βλέπει τραπεζικές συγχωνεύσεις

Στις 4.900 μονάδες θα διαμορφωθεί ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο τέλος του 2007 σύμφωνα με τις προβλέψεις που διατύπωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Ν. Καραμούζης μιλώντας σε παρουσίαση για την επενδυτική στρατηγική στην εγχώρια και τις διεθνείς αγορές που διοργανώνει η Eurobank στο Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Ν. Καραμούζης: Βλέπει τραπεζικές συγχωνεύσεις
του Χρ. Κίτσιου

Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της εκτίμησης του στόχου για το Γενικό Δείκτη του ΧΑ εντός του 2007 θα προχωρήσει η EFG Eurobank Sec εφόσον τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου αποδειχθούν εξίσου ισχυρά με αυτά του πρώτου.

Η Eurobank Sec εκτιμά ότι οι εισηγμένες θα εμφανίσουν ρυθμό ανάπτυξης της εταιρικής κερδοφορίας 21% το 2007 και αν αυτό επιβεβαιωθεί στο εξάμηνο θα προχωρήσει τον Αύγουστο σε αναθεώρηση στόχου από τις 4.900 (εκτίμηση που προς το παρόν παραμένει σταθερή), στις 5.300 μονάδες για το Γ.Δ. το 2007.

Για τις διεθνείς αγορές προτιμά τις αναδυόμενες από τις αναπτυγμένες, τονίζοντας τους μεγάλους κινδύνους που υπάρχουν ακόμη στην αμερικανική οικονομία και τις μετοχές. Στις αναπτυγμένες αγορές προκρίνει ομόλογα έναντι των μετοχών και ειδικότερα τα βραχυπρόθεσμης διάρκειας, καθώς αναμένει περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων στην ευρωζώνη τα οποία εκτιμά ότι θα ανέλθουν στο 4,25% με 4,5% το 2007.

Αντίθετα η FED εκτιμάται ότι θα προχωρήσει εντός του 2007 σε μείωση των επιτοκίων κατά 0.25% έως 0.5%, κίνηση που σε συνδυασμό με την εκτιμούμενη επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης της εταιρικής κερδοφορίας των αμερικανικών επιχειρήσεων οδηγεί παραδοσιακά σε πτώση των αγορών μετοχών.

Η διάφορα επιτοκιακής πολιτικής μεταξύ ΕΚΤ και FED εκτιμάται ότι θα οδηγήσει το ευρώ σε ανατίμηση σε σχέση με το δολάριο κατά τους προσεχείς μήνες με πρόβλεψη να φθάσει στο 1,4 με 1,41 δολάρια.

Αναφορικά με τις μετοχικές αξίες πέραν της διόρθωσης που αναμένει στις ΗΠΑ προβλέπει ότι ολοκληρώθηκε και η περίοδος κατά την οποία διεθνώς οι τίτλοι μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης υπεραπέδιδαν σε σχέση με τα blue chips.

Αγαπημένη της αγορά παραμένει η Ιαπωνία και ακολουθούν οι ευρωπαϊκές αναδυόμενες.

Στο ΧΑ εκτιμά ότι προσωρινά θα βαρύνει το πρόγραμμα μεγάλων διαθέσεων μετοχών αθροιστικού ύψους 7,5 δισ. (αύξηση MIG, Αlapis, εισαγωγή Aegean).

Σύμφωνα με τον κ. Καραμούζη στα τρέχοντα επίπεδα τιμών η αγορά δεν τιμολογεί την πιθανότητα εκλογών, ενώ αναφορικά τις εξελίξεις στις τράπεζες επανέλαβε την εκτίμηση περί δημιουργίας ισχυρότερων σχημάτων κατά τους προσεχείς μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v