Και... ταμείο και καλή διάθεση

Μετά τις πρώτες απαραίτητες αναγνωριστικές ένθεν και ένθεν κινήσεις των βραχυπρόθεσμων παικτών, υπολογίζεται πως κατοχυρώθηκαν κερδοφόρες θέσεις, αξίας 13-15 εκατ. ευρώ. Ένα μέρος της αγοράς συνεχίζει ανοδικά με τις συναλλαγές να ενισχύονται σταδιακά. Υπεραπόδοση για Eurobank, Alpha Bank. Ενεργό το ενδιαφέρον για τον ευρύτερο ”μικρομεσαίο” χώρο. Κινητικότητα στον όμιλο Λαυρεντιάδη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εμφανώς πιο προσεκτικοί, τουλάχιστον στην αρχή της συνεδρίασης, εμφανίζονται οι ενεργοί παίκτες, κάτι που κατά την εκτίμησή μας θεωρείται απόλυτα δικαιολογημένο.

Αρχικά στα πρώτα 10-15 λεπτά της συνεδρίασης καταγράφηκε η πρώτη υψηλή τιμή στις 4.878,8 μονάδες, με συναλλαγές που προσέγγιζαν τα 13 εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια, με συναλλαγές άλλων 10 εκατ. ευρώ η αγορά κινήθηκε υψηλότερα προς τις 4.895 μονάδες με αιχμή την υπεραντίδραση των Eurobank, Alpha Bank και εν συνεχεία του ΟΠΑΠ.

Έπειτα από 30-35 λεπτά συνεδρίασης, για τον Γ.Δ. καταγράφονταν απόδοση 0,56%, καθώς ο ASE-20 κέρδιζε 0,62% έναντι 0,59% του SC-80.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ορισμένους προσεκτικούς παίκτες κέντριζε η κίνηση της Eurobank στα 27,40 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές, που ξεπερνούσαν τις 90.000 τεμάχια (στις 11:00).

Οι μετοχές των ΟΠΑΠ, Εθνικής, Πειραιώς και Alpha Bank διαμορφώνονταν θετικές, με την Alpha Bank να συγκεντρώνει επίσης συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές.

Με βάση την εικόνα των πρώτων 35-40 λεπτών, θα έλεγε κανείς πως εξελίσσεται μία συνεδρίαση κυρίως τακτικής, με σκοπό την κατοχύρωση θέσεων, τη διασφάλιση της ανοδικής τάσης και τη συντήρηση των στηρίξεων, κυρίως για τις μετοχές των Εθνικής και Eurobank.

Από τεχνικής πλευράς, η δεύτερη παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Για περίπου 140 μετοχές η τιμή διαμορφωνόταν θετική και για κάτι λιγότερο από 50 αρνητική.

Όσον αφορά στο ευρύτερο μέρος της αγοράς, στη μετοχή της ΕΛΤΕΧ εντολές αγοράς έφταναν μέχρι τα 10,22 ευρώ (1,2%), στον Χατζηιωάννου μέχρι τα 2,27 ευρώ (1,3%), ενώ συγκριτικά αυξημένες οι συναλλαγές 35.000 τεμαχίων προς το 1,22 ευρώ στη μετοχή της Ίλυδας (3,4%).

Συγκριτικά αυξημένες και πάλι οι συναλλαγές στη μετοχή της Motor Oil, με τους αγοραστές να φτάνουν μέχρι και 1,3% υψηλότερα προς τα 21,80 ευρώ.

Ενώ για τη μετοχή της ΗΛΕΑΘ καταγράφονταν ακόμη μία ”κορυφή” στα 7,72 ευρώ (3,8%).

Στην περίπτωση της καλής ελληνικής εταιρίας αρκετοί είναι εκείνοι που ποντάρουν στη λειτουργία του πρώτου υπερκαταστήματος της εισηγμένης στη σερβική πρωτεύουσα.

Σταδιακά μετά τις 11:00 και αφού προηγουμένως είχαν καταγραφεί διερευνητικές κινήσεις ένθεν και ένθεν, άρχισε να ενισχύεται η συναλλακτικότητα σε μετοχές των Lamda Detergent, Μουζάκη, Veterin, EBIK, Ελλ. Ιχθυοκαλλιέργειες, Σιδενόρ, SingularLogic, Αγροτική Ασφαλιστική, Βάρδα (στα 2,48 ευρώ με 2,5% και αυξημένο τζίρο), του Κτήματος Λαζαρίδη, της Αλλατίνη, της Κλουκίνας – Λάππας, του Κούμπα, της Cyclon και ορισμένων ακόμη.

Ο Γ.Δ. απείχε κάτι λιγότερο από 4 μονάδες από το όριο των 4.900 μονάδων.

Με αυξημένες συναλλαγές προς το τελευταίο 10λεπτο ο τζίρος διαμορφωνόταν προς τα 45 εκατ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τις 11:00 ενισχύθηκαν περισσότερο οι συναλλαγές στη μετοχή της Alpha Bank (στα 22,50 ευρώ), Eurobank (προς τα 7,4 ευρώ) και δευτερευόντως στην Εθνική (υψηλότερα των 43 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v