Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τακτική... rotation στη μικρή κεφαλαιοποίηση

Επιλεκτικά στα blue chips, μαζικότερα στην χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση και όλα αυτά σε μία συνεδρίαση πιστή αντιγραφή των αμέσως προηγούμενων, που απλά δικαίωσε όλους όσους υποστηρίζουν ότι το ενδιαφέρον έχει μεταφερθεί χαμηλότερα (τουλάχιστον σε όσους τίτλους αξίζουν ”καλύτερης μεταχείρισης”) έστω και με εναλλασσόμενους πρωταγωνιστές (rotation).

του Α. Αναγνωστόπουλου

Επιλεκτικά στα blue chips, μαζικότερα στην χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση και όλα αυτά σε μία συνεδρίαση πιστή αντιγραφή των αμέσως προηγούμενων, που απλά δικαίωσε όλους όσους υποστηρίζουν ότι το ενδιαφέρον έχει μεταφερθεί χαμηλότερα (τουλάχιστον σε όσους τίτλους αξίζουν ”καλύτερης μεταχείρισης”) έστω και με εναλλασσόμενους πρωταγωνιστές (rotation).

Στην παρούσα φάση η μικρή κεφαλαιοποίηση αποδεικνύεται ”θερμοκήπιο συγκινήσεων”, ενώ δεν έλειψαν οι ουσιαστικές βοήθειες από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους και οι οποίες εξασφάλισαν το θετικό πρόσημο για τον Γενικό Δείκτη.

Βέβαια για να συνεχιστεί ή και να αυξηθεί το ενδιαφέρον χρειάζεται και η απαραίτητη συνδρομή του διεθνούς κλίματος, όμως ακόμα και ο Δείκτης μπει σε φάση συσσώρευσης είναι πολύ πιθανόν το ενδιαφέρον για χαμηλότερες τάξεις του ταμπλό να παραμείνει αμείωτο.

Ακόμα περισσότερο βελτιωμένη η τεχνική εικόνα, με επόμενο ζητούμενο το κλείσιμο του FTSE υψηλότερα των 2616 μονάδων. Τρία κλεισίματα υψηλότερα αυτού του επιπέδου, βάζει σαν πρώτο τεχνικό στόχο τις 2637-45 και δεύτερο τις 2700-750 μονάδες, ενώ σε περίπτωση υποχώρησης οι στηρίξεις οριοθετούνται στις 2600, 2574, 2562 και 2530 μονάδες.

Από τις μετοχές του FTSE, ”πρώτο τραπέζι πίστα” και με κέρδη μεγαλύτερα των 5 ποσοστιαίων μονάδων (και νέο ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο) η μετοχή της Τρ. Κύπρου (εν μέσω θετικών εκθέσεων), κέρδη μεγαλύτερα του 3% με πυκνές συναλλαγές και προσδοκίες η μετοχή της Αγροτικής Τρ., του 2% και νέο ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο για την Coca-Cola, αξιοσημείωτα κέρδη για ΟΤΕ, Eurobank, Πειραιώς (νέο ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο), θετικό πρόσημο για Βιοχάλκο, Τιτάνα, Cosmote, Motor oil και αμετάβλητοι οι τίτλοι των ΔΕΗ και Εθνικής.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για Intralot, Alpha Bank, Folli Follie και αρνητική μεταβολή για Εμπορική, Ταχ. Ταμιευτήριο, Ελ. Πετρέλαια, Ελ. Τεχνοδομική και ΟΠΑΠ.

Δεν έλειψαν οι διακυμάνσεις στην ημερήσια κίνηση του Δείκτη που στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κινήθηκε πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, όμως προς το τέλος έδειξε σχετικά ανοδικές διαθέσεις επιτυγχάνοντας κλείσιμο κοντά στο ψηλό ημέρας (και νέο υψηλό τρέχοντος έτους σε κλείσιμο) και συγκεκριμένα στις 4868,25 μονάδες με κέρδη 0,37%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 378 εκατ. από τα οποία τα 52,2 αφορούσαν ”πακέτα”.

Εκ νέου ικανοποιητική η τελική εικόνα με 169 ανοδικές μετοχές έναντι 84 πτωτικών, ενώ 17 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 6% έως 19,35%.

Από τους ημερήσιους πρωταγωνιστές που μόνο λίγοι δεν ήταν, στης πρώτες θέσεις των διακριθέντων η Γενική Εμπορίου, νέο ιστορικό σε κλείσιμο με τουλάχιστον εντυπωσιακή, διαγραμματικά, απεικόνιση για Sprider και Άλφα Γκρίσιν.

Κινητικότητα με σημαντικά ημερήσια κέρδη για Καράτζη, Spider, Σελόντα, Νηρέα, Νεώριο Σύρου, Λυμπέρη, Τεχν. Εκδόσεις, Olympic Catering, συνέχισαν ανοδικά Ηλεκτρονική Αθ., Kego, Sciens, ΑΒ Βασιλόπουλος (κάθε συνεδρίαση αποκτά και νέους ”θαυμαστές”).

Ανέβασε εντυπωσιακά όγκους η Betanet, ίσως πλησιάζει το τέλος της συσσώρευσης στην Axon, ενώ φαίνεται διατηρήσιμη η ”αφύπνιση” σε Μάρακ, Κρι-Κρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v