Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρόλο οδηγού τα blue chips

Ανοδικών συνεδριάσεων συνέχεια χωρίς ιδιαίτερη αλλαγή του σκηνικού, καθώς η υψηλή κεφαλαιοποίηση (με εναλλασσόμενους πρωταγωνιστές) διαμόρφωσε εκ νέου θετικό κλίμα και διαθέσεις και αρκετοί τίτλοι χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων ανέλαβαν πρωταγωνιστικούς ρόλους και χάρισαν σημαντικές ημερήσιες αποδόσεις. Κέρδη μεγαλύτερα του 3% απέσπασαν οι Εθνική, Ελ. Πετρέλαια και Intralot. Νέο ιστορικό υψηλό για Κύπρου.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδικών συνεδριάσεων συνέχεια χωρίς ιδιαίτερη αλλαγή του σκηνικού, καθώς η υψηλή κεφαλαιοποίηση (με εναλλασσόμενους πρωταγωνιστές) διαμόρφωσε εκ νέου θετικό κλίμα και διαθέσεις και αρκετοί τίτλοι χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων ανέλαβαν πρωταγωνιστικούς ρόλους και χάρισαν σημαντικές ημερήσιες αποδόσεις.

Μάλιστα, το γεγονός ότι οι περισσότεροι τίτλοι μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης ακολουθούν πλαγιοανοδική κίνηση θεωρείται ιδιαίτερα θετικό, καθώς δίνει την ευκαιρία σε κάποιους εμπλεκόμενους να ”γράψουν” τα γρήγορα κέρδη τους και να αναζητήσουν άλλες ”επενδυτικές ευκαιρίες” και σε κάποιους άλλους να παραμείνουν σε μετοχές που πιστεύουν ότι έχουν ακόμα σημαντικά ανοδικά περιθώρια και να περιμένουν το επόμενο ανοδικό κύμα.

Τεχνικά, η εικόνα δείχνει περαιτέρω βελτιωμένη, καθώς ο Γενικός Δείκτης έστω και οριακά πέτυχε κλείσιμο υψηλότερα από την ζώνη 4840-4850 και αν στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις δώσει τρία κλεισίματα υψηλότερα των 4850 ή έστω των 4832 μονάδων, δεν μπορεί να αποκλειστεί minimum κίνηση προς τις 4965 – 70 μονάδες. Αντίθετα οι επόμενες στηρίξεις στις 4804-797, 4775 και 4740 μονάδες.

Ανοδική συνεδρίαση και στην Αγορά Παραγώγων που συνδυάστηκε με σχετική αύξηση των συναλλαγών και τους εκεί εμπλεκόμενους να ακολουθούν την υποκείμενη διατηρώντας τις σχετικές υποτιμήσεις στα Σ.Μ.Ε. της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο Γενικός Δείκτης, εκ νέου κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο και μάλιστα έκλεισε στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 4850,4 μονάδες με κέρδη 1,16%, ενώ ο τζίρος σαφώς ενισχυμένος ξεπέρασε τα 436 εκατ. από τα οποία τα 65,5 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, την μερίδα του λέοντος στις εντυπώσεις με κέρδη μεγαλύτερα του 3% απέσπασαν οι Εθνική, Ελ. Πετρέλαια και Intralot, αξιοσημείωτα κέρδη για Κύπρου (εκ νέου ιστορικό υψηλό) Ταχ. Ταμιευτήριο, Βιοχάλκο, Eurobank, θετικό πρόσημο για Alpha Bank, Cosmote, Motor oil, Αγροτική, Πειραιώς, Ελ. Τεχνοδομική, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τιτάνα και αμετάβλητη η μετοχή της ΔΕΗ.

Αντίθετα με αξιοσημείωτες απώλειες και ”προβληματική” τεχνική εικόνα η Εμπορική και αρνητική μεταβολή για Coca-Cola, Folli Follie.

Και πάλι ικανοποιητική η τελική εικόνα με 181 ανοδικές μετοχές έναντι 79 πτωτικών, ενώ 21 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 6% - 18,87%.

Στις επιμέρους μετοχές, συνέχισαν ανοδικά Ατέρμων, Παρνασσός, Μοτοδυναμική, Αλλατίνη, ΕΒΖ, Ηλεκτρονική Αθηνών, Άλφα Γκρίσιν και ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ κινητικότητα που συνδυάστηκε με αξιοσημείωτα κέρδη εντοπίστηκε σε Μουζάκη, Μάρακ, Yalco, Δομική Κρήτης, Ζήνωνα, Μινέρβα, Εκτέρ, Νάκα, Everest, Olympic Catering, Λυμπέρη και Αττικές Εκδόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v