Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ”πράσινο” 60 μετοχές παρά την πτώση

Για ένα ικανό μέρος του ταμπλό, περίπου 4 στις 10 μετοχές, η μέχρι στιγμής πορεία θεωρείται μάλλον ικανοποιητική. Χαμηλότερα οι βασικοί δείκτες λόγω διόρθωσης Πειραιώς, Εθνικής, Eurobank, ΔΕΗ και Cosmote. Στο ”συν” μετοχές περίπου 60 εταιριών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στον ρυθμό της Φρανκφούρτης (-0,80%) συγχρονίζεται η Σοφοκλέους όπου ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,85%.

Βέβαια, η απόδοση του ελληνικού χρηματιστηρίου έναντι αυτής του γερμανικού αλλά και των κυριότερων ξένων υπολείπεται σημαντικά.

Εν πάση περιπτώσει, οι δύο παράμετροι που είχαν ξεχωρίσει από την αρχή της συνεδρίασης (Eurobank, Alpha Bank) εξακολουθούν να δίνουν μέχρι τώρα τον τόνο στην αγορά.

Η μεν μετοχή της Eurobank γιατί υποχωρεί κατά 1,8% (ύστερα από υπεραπόδοση περίπου 8%) με συναλλαγές που δεν ξεπερνούσαν τα 500.000 τεμάχια, έναντι προηγούμενου τζίρου 5,5 εκατ. τεμαχίων, η δε Alpha Bank καθώς -επιτέλους- δίνει την πολυαναμενόμενη καταρχήν τεχνικής μορφής αντίδραση.

Στη μετοχή της Alpha Bank οι συναλλαγές ξεπερνούσαν αυτές των Eurobank, Εθνικής, Πειραιώς και η τιμή αντιδρούσε κατά 1,2%, με τη μετοχή να διαμορφώνεται στα 22,10 ευρώ.

Ένα τρίτο στοιχείο, που αφορά στην πορεία του FTSE 20, παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον.

Ο συγκεκριμένος δείκτης σταδιακά μετά τις 13:00 επανήλθε υψηλότερα των 2.500 μονάδων, με τις αρχικά μεγαλύτερες απώλειες να περιορίζονται μέχρι και το -0,75%.

Σχεδόν διπλάσιος όμως διαμορφωνόταν ο αριθμός των μετοχών που ”γύριζαν” ή κυμαίνονταν σε υψηλότερη τιμή.

Στην πρώτη θέση από πλευράς απόδοσης παρέμενε η MLS (στο 1,13 ευρώ με +14,2%), ο Παρνασσός (στα 2,70 ευρώ με 7,6%), ο Χατζηιωάννου (στα 2,18 ευρώ με 5,8%) και ο Μαθιός (στο 1,53 ευρώ με 4,8%).

Ακολουθούσαν με βάση τις συναλλαγές τους οι Eurobrokers, Κρέκα, Kego, Νεώριο Συμμετοχών, Autohellas, Info-Quest, Δρομέας, Αττικάτ και Σελόντα.

Σε γενικές γραμμές ένα ικανό μέρος του ταμπλό (περίπου στο 40%) διαμορφώνεται μάλλον ικανοποιητικά, με τους βασικούς δείκτες να πιέζονται κυρίως λόγω της υποχώρησης της Πειραιώς (2,2%), της Εθνικής (1,4%), της Eurobank (1,5%), τς ΔΕΗ (1,9%) και της Cosmote (1,9%).

Στις 14:10 ο Γενικός Δείκτης διαμορφωνόταν στις 4.720 μονάδες, με συναλλαγές 190 εκατ. ευρώ, από τα οποία περίπου 23 αφορούσαν σε προσυμφωνημένες πράξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v