Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι λένε οι ΑΧΕ για το τρίμηνο της Τρ. Κύπρου

Σε γενικές γραμμές υψηλότερα των προβλέψεων χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Τράπεζας Κύπρου που ανακοινώθηκαν χθες. Πως σχολιάζουν Marfin, Alpha Finance, Π&Κ.

Τι λένε οι ΑΧΕ για το τρίμηνο της Τρ.  Κύπρου
Σε γενικές γραμμές υψηλότερα των προβλέψεων χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Τράπεζας Κύπρου που ανακοινώθηκαν χθες.

Υψηλότερα των προβλέψεων σε επίπεδο καθαρής κερδοφορίας χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα η Marfin Analysis, επισημαίνοντας ως βασικούς καταλύτες των κερδών, μεταξύ άλλων, τους υψηλότερους όγκους, η μετακίνηση του δανειακού χαρτοφυλακίου προς τα υψηλότερης απόδοσης προϊόντα, τη βελτίωση στο επιτοκιακό περιθώριο του ομίλου και στον περιορισμό του δείκτη κόστους προς έσοδα.

Κατά τη διάρκεια του Conference call η διοίκηση ανέφερε ότι η κερδοφορία πρόκειται να βελτιωθεί περισσότερο σε τριμηνιαία βάση και κυρίως σε ό,τι αφορά τις δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Για το επιτοκιακό περιθώριο, η διοίκηση ανέφερε πως αναμένεται να παραμείνει πάνω από το 3% για το σύνολο το 2007.

Από την πλευρά της, η Alpha Finance επισημαίνει τις σημαντικά χαμηλότερες του αναμενομένου προβλέψεις.

Κέρδη στα 409 εκατ. ευρώ προβλέπει στο 2007 για την Τράπεζα Κύπρου η Π&Κ, έναντι των εκτιμήσεων της διοίκησης που κάνουν λόγο για κέρδη στα 415 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή οι τρέχουσες προβλέψεις της εμφανίζονται αντίστοιχες με τους μακροπρόθεσμους στόχους της διοίκησης της τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v