Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Παρασκευής

Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου και της Coca Cola, το αίτημα της ΔΕΗ προς τη ΡΑΕ για απόρριψη του αιτήματος της Αλουμίνιον της Ελλάδος για τον αποχαρακτηρισμό της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, η έγκριση της Ε.Ε. για κάλυψη μέρους του κόστους της εθελουσίας στον ΟΤΕ από το Δημόσιο και οι εξελίξεις στον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Παρασκευή.

Ο Τύπος της Παρασκευής
Τα αποτελέσματα της Τράπεζας Κύπρου και της Coca Cola, το αίτημα της ΔΕΗ προς τη ΡΑΕ για απόρριψη του αιτήματος της Αλουμίνιον της Ελλάδος για τον αποχαρακτηρισμό της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, η έγκριση της Ε.Ε. για κάλυψη μέρους του κόστους της εθελουσίας στον ΟΤΕ από το Δημόσιο και οι εξελίξεις στον διαγωνισμό τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Παρασκευή.

Τράπεζα Κύπρου: Αύξηση της τάξης του 67% εμφάνισαν τα κέρδη μετά από φόρους της Τράπεζας Κύπρου στο α’ τρίμηνο του 2007 και διαμορφώθηκαν στα 107 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 28%, τα έσοδα από προμήθειες κατά 21%, ενώ αύξηση 10% εμφάνισαν τα έσοδα από ασφαλιστικές εργασίες. Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 9%.

Coca Cola 3E: Τα καθαρά κέρδη της Coca Cola 3E διαμορφώθηκαν το α’ τρίμηνο σε 25,4 εκατ. ευρώ, έναντι 20,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, παρουσιάζοντας αύξηση 25%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη βελτιώθηκαν κατά 11%, στα 60,2 εκατ. ευρώ, από 54,2 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας διαμορφώθηκε στο 1,255 δισ. ευρώ, έναντι 1,067 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 18%.

ΕΛΠΕ: Η γνωμάτευση του νομικού συμβουλίου του κράτους για τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης στη σημερινή συνάντηση των συναρμοδίων υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης με τον πρόεδρο των ΕΛΠΕ, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”. Το νομικό συμβούλιο αποφάνθηκε ότι τα δικαιώματα για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων που κληρονόμησε ο όμιλος των ΕΛΠΕ μέσω της απορρόφησης της ΔΕΠ ΕΚΥ μπορούν να επανέλθουν με νομική ρύθμιση στο Δημόσιο.

ΟΤΕ: Η Ε.Ε. ενέκρινε χθες την κάλυψη μέρους του κόστους του προγράμματος εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ από την πλευρά του Δημοσίου.

ΔΕΗ: Tην απόρριψη του αιτήματος της Aλουμίνιον της Eλλάδος προς τη PAE για τον αποχαρακτηρισμό της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής για την τροφοδοσία των εγκαταστάσεών της από ”αυτοπαραγωγό-συμπαραγωγό” σε ”συμπαραγωγό” ζητάει η ΔEH, σύμφωνα με την ”Καθημερινή”.

ΟΠΑΠ: Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού για την τεχνολογική αναβάθμιση του ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει το ”Βήμα”, στη δεύτερη φάση που σχετίζεται με τις οικονομικές προσφορές, περνούν η G-Tech και η Intralot.

Μυτιληναίος: Ένα βήμα πιο κοντά στην εξασφάλιση παρουσίας στη short list με τους προτιμητέους στρατηγικούς επενδυτές για το 88% της Aluminij of Mostar, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, που θα κλιθούν να καταθέσουν και δεσμευτικές προσφορές, βρίσκεται ο όμιλος Μυτιληναίου, σύμφωνα με την ”Ημερησία”. Η επιλογή των πλέον ελκυστικών προσφορών που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του διεθνούς διαγωνισμού θα έχει συντελεστεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Ασπίς: Άλλη μία συνέχεια στο σίριαλ της διεκδίκησης της Universal Bank στην Κύπρο δόθηκε χθες με την εκ νέου παράταση της δημόσιας πρότασης, που έχει απευθύνει ο όμιλος της Ασπίδος. Οι πληροφορίες από την Κύπρο κάνουν λόγο για νέα παράταση μέχρι την προσεχή Τρίτη (κανονικά έληγε στις 10 Μαΐου) της δημόσιας πρότασης που ο όμιλος της Ασπίδος έχει απευθύνει μέσω της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και της Commercial Value για την εξαγορά κατ’ ελάχιστο 20% και κατά μέγιστο 50%+1 της Universal Bank.

ΕΒΖ: Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ανακοίνωσε ότι προχωρεί στη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού, με σκοπό την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τη μετατροπή των ζαχαρουργείων Λάρισας και Ξάνθης σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης, συνολικής επένδυσης 180 εκατ. ευρώ.

Σαράντης: Τη σύναψη συμφωνίας με τοπικό εθνικό διανομέα στην αγορά της Ουκρανίας, την εταιρία Conril, ανακοίνωσε η Σαράντης, στο πλαίσιο της στρατηγικής απόφασης για αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της στις νέες χώρες του εξωτερικού (Τουρκία, Ρωσία, Ουκρανία).

Οικονομία: Θετικές εκτιμήσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να ανακοινώσει ο αμερικανικός ελεγκτικός οίκος Moody’s, μάλλον στις αρχές Ιουλίου, με αφορμή την άρση της επιτήρησης της οικονομίας, σύμφωνα με την εφημερίδα ”Χρηματιστήριο”. Ωστόσο, σημειώνεται στο άρθρο, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της οικονομίας το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2008.

Σοφοκλέους: Το φράγμα των 5.000 μονάδων μπορεί να περιμένει. Ο Γενικός Δείκτης κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες υποχρεώθηκε σε πλαγιοπτωτική πορεία, οι ιδιαίτερα αισιόδοξοι έβαλαν νερό στο κρασί τους και το ισχυρό momentum που είχε δημιουργηθεί μετά το ξεπέρασμα της κινεζικής κρίσης άρχισε πλέον να αμφισβητείται, γράφει η εφημερίδα ”Μέτοχος” στο κεντρικό της άρθρο με τίτλο ”Τι φρενάρει τη Σοφοκλέους”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v