Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Eurobank οδηγεί την επιστροφή στις 4.800

Οι χθεσινές εντυπωσιακές συναλλαγές προς το κλείσιμο για τη μετοχή της Eurobank είχαν σήμερα συνέχεια από τα πρώτα κιόλας λεπτά της συνεδρίασης. Άμεση είναι η περαιτέρω απομάκρυνση του FTSE-20 από κρίσιμες περιοχές στήριξης και επαναπροσέγγιση των 4.800 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε ηγέτη για τράπεζες και αγορά αναδεικνύεται η Eurobank, καθώς η υπεραντίδραση της μετοχής απομακρύνει περισσότερο τον FTSE-20 από τα κρίσιμα επίπεδα στήριξης.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον, κατακόρυφα αυξημένο, ξεπερνούσε τις 700.000 τεμάχια στις 11:15, με την τιμή να κερδίζει 3,2% και τη μετοχή να προσεγγίζει τα 30,6 ευρώ.

Ήταν εμφανές από το ”κλείσιμο” της χθεσινής συνεδρίασης πως οι υψηλότατες συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στον τίτλο της Eurobank είχαν την απόλυτη στήριξη ισχυρότατων επενδυτικών κύκλων.

Και γι’ αυτόν τον λόγο η επαναφορά της Eurobank σε υψηλότερα επίπεδα αποκτά επιπρόσθετο ενδιαφέρον.

Θα έλεγε κανείς πως από μόνη της η Eurobank παρασύρει υψηλότερα κατά 1,1% την Εθνική προς τα 41,40 ευρώ και ”γυρίζει” θετικά την τιμή της Πειραιώς στα 27,30 ευρώ.

Ενδεικτικό του μεγέθους που διαμορφώνεται μέχρι στιγμής είναι το συγκριτικό στοιχείο που αφορά στη συναλλακτικότητα σε τεμάχια στις προαναφερθείσες μετοχές.

Περίπου 700.000 τεμάχια στη Eurobank (στις 11:20), μόλις 150.000 στην Εθνική και ελάχιστες, περίπου 28.000, την ίδια ώρα στην Πειραιώς.

Στις 11:25 ο Γενικός Δείκτης κέρδιζε περίπου 1,1%, δηλαδή διαμορφωνόταν εντός του εύρους των 4.780-4.800 μονάδων.

Ως επιπρόσθετο στοιχείο κρατάμε αυτό που αφορούσε στη βεβαιότητα τραπεζικών κύκλων, πριν καν από την έναρξη της συνεδρίασης, για επαναφορά της αγοράς στην περιοχή των 4.800 μονάδων (δες προηγούμενο σχόλιο).

Εύλογα θετικό παρέμενε το κλίμα για ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό, με μετοχές εταιριών ΕΛΒΕ, Δούρος, Κορδέλλου, Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλου, Μπήτρος, Κρέκα και αρκετές ακόμη να υπεραποδίδουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v