Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Πέμπτης

Οι εταιρίες Coca Cola Ε.Ε.Ε. και Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2007, ενώ οι εταιρίες Elbisco, Τιτάν, Γερμανός και Aspis Bank πραγματοποιούν γενική συνέλευση.

Η ατζέντα της Πέμπτης
Σήμερα, Πέμπτη

Διάφορα

* Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, αναχωρεί για το Ζάγκρεμπ, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 10ης Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP).

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στο Ζάγκρεμπ έχει ως εξής:

- στις 17:00, αναχώρηση από την Αθήνα

- στις 18:00, άφιξη στο Ζάγκρεμπ

- στις 20:30, επίσημο δείπνο παρατιθέμενο από τον Πρωθυπουργό της Κροατίας, Dr. Ivo Sanader (Mimara Museum).

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, βρίσκεται στο Μιλάνο, όπου θα είναι ομιλητής στο συνέδριο που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Bocconi, Πρόεδρος του οποίου είναι ο πρώην Επίτροπος της Ε.Ε., Μάριο Μόντι. Το θέμα του συνεδρίου είναι ”Πολιτικά εμπόδια στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις: Γιατί είναι τόσο δύσκολο να διευρυνθεί το φάσμα των ανταγωνιστικών αγορών στην Ευρώπη”, ενώ το θέμα της ομιλίας του Υπουργού είναι ”Ποια είναι τα πολιτικά εμπόδια για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και πώς μπορούν να ξεπερασθούν”.

* Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, θα έχει στις 10:15 συνάντηση με το Δήμαρχο Πειραιά, κ. Παναγιώτη Φασούλα, στο Δημαρχείο της πόλης, σχετικά με την επέκταση του Τραμ και άλλα συγκοινωνιακά θέματα. Θα ακολουθήσει παρουσίαση του σχεδιασμού επέκτασης του Τραμ, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γενικές συνελεύσεις

ELBISCO A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 10:00, στην έδρα της Εταιρίας, στο Πικέρμι Αττικής, 21ο χλμ. Λεωφόρου Μαραθώνος, με θέματα ημερησίας διάταξης: 1. Ανάκληση της από 27-6-2006 ληφθείσας απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων και της από 23-11-2006 ληφθείσας απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων περί αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και τροποποίησης του σχετικού άρθρου 5 παρ. 1 του καταστατικού αυτής και λήψη νέας σχετικής αποφάσεως.

2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και τροποποίηση του σχετικού άρθρου 5 παρ. 1 του καταστατικού αυτής.

3. Σύντμηση της ελάχιστης προθεσμίας καταβολής της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας από ένα (1) μήνα σε δεκαπέντε (15) ημέρες και τροποποίηση του σχετικού άρθρου 5 παρ. 3 του καταστατικού αυτής.

4. Σύντμηση της ελάχιστης προθεσμίας ενάσκησης του δικαιώματος προτίμησης από ένα (1) μήνα σε δεκαπέντε (15) ημέρες και τροποποίηση του σχετικού άρθρου 7 παρ. 3 του καταστατικού αυτής.

5. Έγκριση εκλογής μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντος.

6. Χορήγηση εξουσιοδοτήσεως στον Πρόεδρο της Γενικής Συνελεύσεως και στο Γραμματέα της, να υπογράψουν και να επικυρώσουν τα πρακτικά αυτής.

Α.Ε.Τ. ΤΙΤΑΝ: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 13:00, στο ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ, Πλατεία Συντάγματος, με θέματα ημερησίας διάταξης: 1. Υποβολή προς έγκριση των Ετησίων Οικονομικών Καταστάσεων και των Ετησίων Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρίας για τη χρήση 2006, με τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών και διάθεση κερδών.

2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη χρήση 2006.

3. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τα άρθρα 12, 23 και 24 του Καταστατικού της Εταιρίας και ορισμός των ανεξαρτήτων μελών του.

4. Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών, τακτικών και αναπληρωματικών, για τον έλεγχο των Ετησίων και Εξαμηνιαίων Οικονομικών Καταστάσεων, καθώς και των Ετησίων και Εξαμηνιαίων Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων της Εταιρίας για τη χρήση 2007 και έγκριση της αμοιβής τους.

5. Εγκριση αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

6. Εγκριση κατάρτισης σύμβασης με μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για την παροχή ανεξαρτήτων υπηρεσιών προς την Εταιρία, σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920.

7. Καταχώρηση στο άρθρο 5 του Καταστατικού περί κεφαλαίου της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά συνολικό ποσό ευρώ 1.104.760, λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών κατά τα έτη 2004, 2005 και 2006.

8. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά ποσό ευρώ 168.970.408 και διπλασιασμός αυτού από ευρώ 168.970.408 σε ευρώ 337.940.816, λόγω κεφαλαιοποίησης αποθεματικών (ειδικού αφορολόγητου αποθεματικού του άρθρου 20 του Ν. 1892/1990, αποθεματικού από αναπροσαρμογή αξίας ακινήτων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2065/1992 και μέρους έκτακτου φορολογηθέντος αποθεματικού), με την έκδοση συνολικά 84.485.204 νέων μετοχών, ήτοι 76.916.244 κοινών και 7.568.960 προνομιούχων μετοχών, ονομαστικής αξίας ευρώ 2 εκάστης. Κάθε Μέτοχος μίας κοινής μετοχής θα παραλάβει δωρεάν μία νέα κοινή μετοχή και κάθε Μέτοχος μίας προνομιούχου μετοχής θα παραλάβει δωρεάν μία νέα προνομιούχο μετοχή.

9. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρίας περί κεφαλαίου συνεπεία του ανωτέρω διπλασιασμού του μετοχικού κεφαλαίου και του αριθμού των μετοχών της Εταιρίας.

10. Απόκτηση ιδίων μετοχών, κοινών και προνομιούχων, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 και επόμενα του Κ.Ν. 2190/1920.

11. Θέσπιση νέου προγράμματος παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και στελέχη της Εταιρίας και συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών και τροποποίηση υφισταμένων σχετικών προγραμμάτων.

ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 14:00, στην έδρα της Εταιρίας, 23ο χλμ. Ε.Ο Αθηνών - Λαμίας, στον Άγιο Στέφανο Αττικής, με θέμα ημερησίας διάταξης: Χορήγηση ειδικής έγκρισης για την υπογραφή συμβάσεων της Εταιρείας και των προσώπων που υπάγονται στη διάταξη του άρθρου 23α του Κ.Ν. 2190/1920 ή ελέγχονται έμμεσα ή άμεσα από τα προαναφερόμενα πρόσωπα.

ASPIS BANK Α.Τ.Ε.: Τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας, στις 11:00, στο ξενοδοχείο ATHENS PLAZA, πλατεία Συντάγματος, Αθήνα, με θέματα της ημερησίας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση των ετήσιων απλών και ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων της Τράπεζας μετά των σχετικών Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών για την εταιρική χρήση του έτους 2006 και της διανομής κερδών.

2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του ελεγκτή από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης του έτους 2006.

3. Εκλογή ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού ορκωτού ελεγκτή για την εταιρική χρήση του έτους 2007.

4. Έγκριση εκλογής μελών από το Διοικητικό Συμβούλιο σε αντικατάσταση παραιτηθέντων.

5. Αύξηση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

6. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και καθορισμός των ανεξάρτητων μελών του.

7. Έγκριση κατάρτισης συμβάσεων σύμφωνα με το άρθρο 23α του κ.ν. 2190/20.

8. Έγκριση αμοιβών που καταβλήθηκαν σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της εταιρικής χρήσης 2006 και προέγκριση των αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2007 σύμφωνα με τα άρθρα 23α και 24 του κ.ν. 2190/20.

9. Επικαιροποίηση και τροποποίηση του υφιστάμενου προγράμματος προαίρεσης αγοράς μετοχών.

10. Παροχή αδείας σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους σε νομικά πρόσωπα με σκοπούς συναφείς προς τους σκοπούς της Τράπεζας.

11. Απόκτηση από την Τράπεζα ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφοι 5 κ.ε. του νόμου 2190/1920.

12. Διάφορες ανακοινώσεις.

Εκδηλώσεις

* Εκδήλωση με θέμα ”Εξορυκτικός Κλάδος & Βιώσιμη Ανάπτυξη” διοργανώνει ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, στις 18:00, στην αίθουσα ”Ερμής” του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Ομιλητέςς στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος του ΣΜΕ κ. Ευθύμιος Βιδάλης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Νίκος Στεφάνου, ο Ευρωβουλευτής, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κ. Δημήτρης Καλιαμπάκος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας ΤΙΤΑΝ, κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.

Οικονομικά αποτελέσματα

Οι εταιρίες Coca Cola Ε.Ε.Ε. και Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνουν τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2007.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής (Μάρτιος).

- Εκτιμήσεις εμπορευματικών συναλλαγών (Μάρτιος).

Διεθνή

ΗΠΑ

- Αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας.

- Εμπορικό ισοζύγιο (Μάρτιος).

- Ανακοίνωση του δείκτη τιμών εισαγωγών (Απρίλιος).

Αγγλία

- Βιομηχανική παραγωγή (Μάρτιος).

Γαλλία

- Βιομηχανική παραγωγή (Μάρτιος).

- Εμπορικό ισοζύγιο (Μάρτιος).

Ευρωζώνη

- Ανακοίνωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Μάιος).

- Ανακοίνωση του δείκτη των δεικτών για τις χώρες του ΟΟΣΑ (Μάρτιος).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v