Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Πως είδαν το 3μηνο οι αναλυτές (update)

H Goldman Sachs, προχωρά σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή των ΕΛΠΕ για τα έτη 2007, 2008 και 2009 στα 0,85 ευρώ, 0,86 ευρώ και 0,86 ευρώ αντίστοιχα, από 0,80 ευρώ, 0,85 ευρώ και 0,84 ευρώ προηγουμένως. Σε αύξηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007, κατά 5%, προχώρησε και η UBS. Πως είδαν τα αποτελέσματα HSBC, Marfin-Egnatia, P&K, Alpha Finance.

ΕΛΠΕ: Πως είδαν το 3μηνο οι αναλυτές (update)
Καλύτερα ου αναμενόμενου χαρακτηρίζει η Golman Sachs, με έκθεσή της στις 10/5, τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ για το α’ τρίμηνο.

Ο διεθνής οίκος, προχωρά σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή των ΕΛΠΕ για τα έτη 2007, 2008 και 2009 στα 0,85 ευρώ, 0,86 ευρώ και 0,86 ευρώ αντίστοιχα, από 0,80 ευρώ, 0,85 ευρώ και 0,84 ευρώ προηγουμένως.

Η τιμή στόχος των 10,70 ευρώ ανά μετοχή που διατηρεί η Goldman Sachs, υποδηλώνει περιθώριο πτώσης 4% από τα τρέχοντα επίπεδα. Ο διεθνής οίκος διατηρεί την σύσταση ”sell”.

Σε αύξηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2007, κατά 5%, προχώρησε με έκθεσή της στις 9/5 και η UBS, ως αποτέλεσμα των καλύτερων του αναμενόμενου κερδών που ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ για το α’ τρίμηνο.

Ο διεθνής οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο των 11,75 ευρώ και την σύσταση ”neutral” για την μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων.

”Καλά” σε γενικές γραμμές χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ για το α’ τρίμηνο και διατηρεί την τιμή -στόχο των 11 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση ”neutral”.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν χθες τα ΕΛΠΕ ήταν ελαφρώς υψηλότερα των εκτιμήσεων, αναφέρει στο πρωινό της report η Alpha Finance, η οποία σημειώνει πάντως ότι σε γενικές γραμμές τα αποτελέσματα δεν αποτέλεσαν έκπληξη.

Στα θετικά των αποτελεσμάτων, περιλαμβάνει τα υψηλότερα περιθώρια διύλισης, την αυξημένη ζήτηση, τις δραστηριότητες στον τομέα των πετροχημικών και της ενέργειας καθώς και την συνεισφορά της ΔΕΠΑ στα κέρδη, η οποία σχεδόν διπλασιάστηκε. Αντιθέτως, στα αρνητικά περιλαμβάνει την αδυναμία του δολαρίου, τις πιέσεις στα περιθώρια της λιανικής πώλησης, την μειωμένη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης, το κλείσιμο για εργασίες συντήρησης της μονάδας του Ασπροπύργου και τα χαμηλότερα κέρδη από τα αποθέματα.

Η P&K σημειώνει πως τα Ελληνικά Πετρέλαια συνεχίζουν να ανακοινώνουν καλά αποτελέσματα, παρά το αρνητικό διεθνές κλίμα. Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα ήταν μεικτά σε σχέση με τον μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις της P&K. Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει θετικά τα μεγέθη που ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ για το α’ τρίμηνο.

Η Marfin-Egnatia επισημαίνει πως το α’ τρίμηνο δεν ήταν ενδεικτικό των επιδόσεων του συνόλου της χρήσης, λόγω εκτάκτων συνθηκών στην διύλιση (ήπιος χειμώνας, προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Ασπρόπυργου), ενώ σημειώνει ότι τα περιθώρια διύλισης τον Απρίλιο-Μάιο, ακόμα και αν αναπροσαρμοστούν λόγω του δολαρίου, ήταν ιδιαίτερα ισχυρά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορούν να επαληθευτούν ή ακόμα και να ξεπεραστούν οι προβλέψεις της χρηματιστηριακής για το σύνολο του έτους.

Η Marfin-Egnatia θα προχωρήσει σύντομα σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων και της αξιολόγησης της εταιρείας, ενώ προς το παρόν διατηρεί τη σύσταση ”accumulate”.

Η μετοχή των ΕΛΠΕ ολοκληρωσε την συνεδρίαση της Τετάρτης στα 11,18 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v