Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Τα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου των Eurobank, Marfin Popular Bank, ΕΛΠΕ και άλλων, η απόφαση της αρχής ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας να ακυρώσει τον διαγωνισμό για το Bobov Dol, η αναμενόμενη εξαγορά της ουκρανικής τράπεζας ICB από την Πειραιώς και τα σχέδια εξαγορών της Vivartia είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Τα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου των Eurobank, Marfin Popular Bank, ΕΛΠΕ και άλλων, η απόφαση της αρχής ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας να ακυρώσει τον διαγωνισμό για το Bobov Dol, η αναμενόμενη εξαγορά της ουκρανικής τράπεζας ICB από την Πειραιώς και τα σχέδια εξαγορών της Vivartia είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα, Πέμπτη.

Eurobank: Άνοδο της τάξης του 29,6% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου της Eurobank και διαμορφώθηκαν στα 204 εκατ. ευρώ, έναντι 157 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν σε 444,6 εκατ. ευρώ, από 371 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 19,8%, ενώ τα έσοδα από προμήθειες διαμορφώθηκαν στα 126 εκατ. ευρώ, από 105,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 20,7%.

Marfin Popular Bank: Κατά 147% αυξήθηκαν τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Marfin Popular Bank στο α’ τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στα 170,3 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 47% σε συγκρίσιμη βάση, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο, και διαμορφώθηκαν σε 163 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση του ομίλου προχωρεί σε αναθεώρηση του επιχειρησιακού της σχεδίου για την περίοδο 2007 - 2009, με στόχο η κερδοφορία για το 2007 να αυξηθεί στα 420 εκατ. ευρώ, από 360 εκατ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

ΕΛΠΕ: Μείωση κατά 25% κατέγραψαν τα ενοποιημένα κέρδη των ΕΛΠΕ στο α’ τρίμηνο του έτους και διαμορφώθηκαν σε 55 εκατ. ευρώ, παρά την αύξηση κατά 17% των περιθωρίων διύλισης. Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε το ίδιο διάστημα κατά 8%.

ΔΕΗ: Η Αρχή Ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας αποφάσισε την ακύρωση του διαγωνισμού για την εξαγορά του λιγνιτικού σταθμού Bobov Dol. Με ανακοίνωσή της η ΔΕΗ επισημαίνει ότι θα μελετήσει την απόφαση της Αρχής.

Τράπεζα Πειραιώς: Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινωθεί η εξαγορά της ουκρανικής τράπεζας International Commercial Bank από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, σύμφωνα με την ”Ημερησία”.

Vivartia: Την ανάπτυξη μέσω εξαγορών στην ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ώστε να επωφεληθεί από τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης των αγορών αυτών, θέτει ως στόχο για τα επόμενα χρόνια η διοίκηση της Vivartia, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων. Εν τω μεταξύ, σε βάση αξιολόγησης βρίσκεται η επέκταση στη Σαουδική Αραβία, στην Ινδία και στην Κίνα, όπου μελετάται η επέκταση μέσω joint venture στον κλάδο αρτοποιίας - ζαχαρωδών.

ΟΤΕ: Την αναδιάταξη του ομίλου ΟΤΕ με μια σειρά από κινήσεις στις θυγατρικές του έχει αποφασίσει η διοίκηση του Οργανισμού. Όπως αναφέρει η ”Ναυτεμπορική”, η πρώτη που πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα είναι αυτή που αφορά στην απορρόφηση της OTEnet, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία για την πώληση της InfoOTE. Αναφορικά με την Cosmote, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Οργανισμού έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην εξαγορά του συνόλου των μετοχών της και στην τυπική απορρόφησή της, ώστε να σταματήσει η διαπραγμάτευση των μετοχών στο χρηματιστήριο. Στη συνέχεια, ωστόσο, θα την αποσχίσει ώστε να παραμείνει αυτόνομη εταιρία ως θυγατρική.

Elmec Sport: Στη διαμόρφωση ενός νέου ισχυρού εν δυνάμει ομίλου στον χώρο του εμπορίου κατέληξαν οι συζητήσεις των κ. Φάις και Λασκαρίδη, με τη συμφωνία εξαγοράς του 51,28% της Elmec από τη Homeric Department Stores Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, στην τιμή των 3 ευρώ ανά μετοχή.

FBBank: Απορρίφθηκε χθες από την Τράπεζα της Ελλάδος η εξαγορά του 51% της FBBank από την Aspis Bank.

Αποκρατικοποιήσεις: Έως τον Ιούνιο η κυβέρνηση σχεδιάζει να υλοποιήσει τα δύο placement στον ΟΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Τα σενάρια ότι θα διατεθεί το 10% - 15% των μετοχών του ΟΤΕ δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, δήλωσε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης. Παράλληλα, αναμένονται έσοδα 400 εκατ. ευρώ από την επέκταση των αδειών των καζίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v