Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Νέα τιμή από UBS-JP Morgan, P&K (upd2)

Ισχυρά και ανώτερα των προβλέψεων κρίνουν τα αποτελέσματα της Eurobank οι αναλυτές τονίζοντας μεταξύ άλλων, τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, τα ανθεκτικά περιθώρια, τα spreads των καταναλωτικών αλλά και την πορεία των δραστηριοτήτων από τη ΝΑ Ευρώπη. Νέα τιμή - στόχος από UBS, JP Morgan, P&K και Euroxx. Δείτε τα σχόλια από Citigroup, Merrill Lynch, Deutsche Bank, Marfin - Egnatia, HSBC, Eurocorp και Proton.

Eurobank: Νέα τιμή από UBS-JP Morgan, P&K (upd2)
Ισχυρά και ανώτερα των προβλέψεων κρίνουν τα αποτελέσματα της Eurobank οι αναλυτές τονίζοντας μεταξύ άλλων, τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές, τα ανθεκτικά περιθώρια, τα spreads των καταναλωτικών αλλά και την πορεία των δραστηριοτήτων από τη ΝΑ Ευρώπη. Νέα τιμή - στόχο θέτουν UBS, JP Morgan και P&K.

Αναλυτικότερα η UBS αυξάνει στα 37,9 ευρώ, από 36,1 ευρώ πριν, την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Eurobank σε έκθεση (09/05) τίτλο ”Expected to exceed targets” διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”buy 1”.

Ο διεθνής οίκος χαρακτηρίζει τα μεγέθη α΄ τριμήνου ανώτερα των προβλέψεων επισημαίνοντας πως τα κέρδη από τις δραστηριότητες στη ΝΑ Ευρώπη συνεβάλαν κατά 3% στα συνολικά κέρδη του ομίλου.

Από την πλευρά της, η JP Morgan προχωρά σε αναβάθμιση της τιμής στόχου από τα 38 στα 40 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση overweight. Όπως αναφέρει ο οίκος σε έκθεσή του με ημερομηνία 10 Μαΐου, οι δραστηριότητες της Eurobank στην ”Νέα Ευρώπη” είναι έτοιμες ”να φουσκώσουν τους όγκους” (”pump up the volume”).

Κατά την εκτίμηση της JP Morgan, η ”Νέα Ευρώπη” είναι πιθανό να εξασφαλίσει ”άμυνα” (μέσω των margins) στο ολοένα και περισσότερο ανταγωνιστικό ελληνικό περιβάλλον του ελληνικού τραπεζικού συστήματος- κάτι το οποίο, όπως αναφέρεται, είναι εμφανές ήδη από το α΄ τρίμηνο του 2007. Συνολικά, επισημαίνει ο οίκος, τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα των δικών του εκτιμήσεων αλλά και των συγκλινουσών εκτιμήσεων.

H Citigroup υπογραμμίζει τα ”ανθεκτικά” spreads, την ενίσχυση των χορηγήσεων αλλά και την γοργή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της ΝΑ Ευρώπης.

Ειδικότερα για τις δραστηριότητες στην Πολωνία επισημαίνει ότι ξεκίνησαν μόλις το α΄ τρίμηνο του 2007 και αναλογούν πλέον στο 10% των χορηγήσεων της ΝΑ Ευρώπης.

Παράλληλα αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα EPS της περιόδου 2007-09, ενώ διατηρεί την τιμή – στόχο των 35 ευρώ και τη σύσταση ”buy”.

Η Merrill Lynch διατηρεί τη σύσταση ”neutral” και αναμένει ότι η ισχυρή αύξηση των χορηγήσεων θα έχει συνέχεια λόγω της επέκτασης του δικτύου αλλά και της έκθεσης σε χώρες περιορισμένης διείσδυσης.

Προβλέπει ακόμα καθαρά κέρδη ύψους 715 εκατ. ευρώ το 2007 και 856 εκατ. ευρώ το 2008.

Η Deutsche Bank αναβαθμίζει τις προβλέψεις για το τρέχον έτος, κρίνει ως ”καλά” τα αποτελέσματα της τράπεζας, προβλέπει ότι η ενίσχυση των δαπανών θα επιβραδυνθεί, ενώ επαναλαμβάνει ότι η τράπεζα παραμέμενει η κορυφαία επιλογή της στην Ελλάδα.

Παράλληλα διατηρεί την τιμή – στόχο των 37 ευρώ και τη σύσταση ”buy” και προβλέπει ότι το P/E της τράπεζας θα διαμορφωθεί στο 13,6 το 2007 και στο 11,4 το 208.

Από την πλευρά της η P&K σε ξεχωριστή της έκθεση (10/05) αυξάνει στα 38 ευρώ, από 37 ευρώ πριν, την τιμή - στόχο για τη μετοχή της τράπεζας, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”overweight”.

Η Eurobank παραμένει η αγαπημένη επιλογή μεταξύ των ελληνικών τραπεζών καθώς συνεχώς επαυξάνει την ηγετική της θέση εγχώρια, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Με βάση τις νέες εκτιμήσεις η μέση ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή θα διαμορφωθεί στο 22,3% την περίοδο 2007-09.

Εξάλλου η Marfin – Egnatia επισημαίνει την ισχυρή ανάπτυξη των χορηγήσεων, την περιορισμένη υποχώρηση των spreads των στεγαστικών αλλά και την απροσδόκητη ενίσχυση των spreads των καταναλωτικών δανείων.

Για τις δραστηριότητες στη ΝΑ Ευρώπη επισημαίνει παρουσίασαν πως παρουσίασαν ισχυρή ανάπτυξη με τις χορηγήσεις να αυξάνονται κατά 163%.

Ισχυρά κρίνει τα αποτελέσματα και η Alpha Finance ξεχωρίζοντας την ενίσχυση των χορηγήσεων, τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές άλλα και τα ”ανθεκτικά” περιθώρια, ενώ εκτιμά ότι η μετοχή της εταιρίας θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης.

Η Eurocorp αποδίδει τα υψηλότερα των εκτιμήσεων καθαρά κέρδη της Eurobank στα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Η HSBC σε ξεχωριστή ανάλυση (10/05) τα ”ανθεκτικά” spreads αλλά και την υψηλότερη των εκτιμήσεων ενίσχυση των λειτουργικών δαπανών που αντανακλούν τις συνεχείς επενδύσεις στη ΝΑ Ευρώπη.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την θεωρητική τιμή – στόχο των 34,6 ευρώ και τη σύσταση ”neutral”.

Θετική παραμένει για την τράπεζα και η Euroxx η οποία σε ξεχωριστή έκθεση αυξάνει στα 39 ευρώ, από 38,5 πριν, την τιμή - στόχο για τη μετοχή, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση ”overweight”.

H Proton σε έκθεσή της (10/05) διατηρεί την τιμή – στόχο των 37 ευρώ και τη σύσταση ”outperform” προχωρώντας σε μικρές μεταβολές στις εκτιμήσεις της. Ειδικότερα προβλέπει η μέση ετήσια άνοδος των κερδών ανά μετοχή θα διαμορφωθεί στο 22,6% έως το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v