Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πεδίο μάχης η... Εθνική

Στην Εθνική δίνεται η μεγάλη μάχη μεταξύ πωλητών - αγοραστών, τη στιγμή που οι πιέσεις για Πειραιώς και Eurobank συνεχίζονται. Μέτριος για ακόμα μία συνεδρίαση ο τζίρος, με την πλειονότητα των ξένων να απέχει, αν και σε ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό αναδεικνύονται ευκαιρίες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην Εθνική δίνεται η μάχη μεταξύ πωλητών - αγοραστών, καθώς λόγω ειδικού βάρους του ομίλου και στάθμισης της μετοχής, το ”παιχνίδι” για τον FTSE 20 κρίνεται κυρίως εκεί.

Σταθερά χαμηλότερα διαμορφώνονταν οι μετοχές της Eurobank προς τα 28,82 ευρώ και της Πειραιώς προς τα 26,34 ευρώ, ενώ την τελευταία μισή ώρα απορροφάται σταδιακά η προσφορά που εκδηλώθηκε μέχρι τα 21,88 ευρώ στη μετοχή της Alpha Bank.

Ο τζίρος χαμηλός, καθώς στο σχετικό θέμα ”Συνήθεις… πωλητές οι Έλληνες στη Σοφοκλέους” αναφέρονται ενδιαφέροντα –κατά την εκτίμησή μας- στοιχεία.

Στοιχεία που φανερώνουν τη στάση επιφυλακτικότητας της πλειονότητας των ξένων, της μη εισροής ”φρέσκων” κεφαλαίων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει χαμηλότερα για παράδειγμα τραπεζικές μετοχές, ακόμη και με μέτρια προσφορά.

Στις 14:05 ο Γενικός Δείκτης υποχωρούσε στις 4.732 μονάδες (0,2%), με τις συναλλαγές να περιορίζονται στα 182 εκατ. ευρώ.

Από το ευρύτερο μέρος του ταμπλό (συνέχιζαν ανοδικά 135 μετοχές), ξεχώριζε η μετοχή του Χατζηιωάννου προς το 1,88 ευρώ (9,9%), της Εγνατίας κατά 8,3% στα 7,10 ευρώ, του Παΐρη κατά 6,6% στο 1,62 ευρώ και του Λιβάνη κατά 6,3% στα 2,04 ευρώ.

Από τεχνικής πλευράς, καθότι πραγματοποιήθηκε με αυξημένο τζίρο, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση κατά 3,8% της ΕΛΤΡΑΚ, προς τα 4,40 ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση του ΔΟΛ προς τα 2,64 ευρώ (3,2%), της ΑΝΕΚ και του Υγεία προς τα 4,32 ευρώ (2,3%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v